cookie-og-privatlivspolitik
Antallet af sommerhusejere, der har valgt at sætte deres hus til salg i år, ligger cirka 20 procent over niveauet fra samme periode sidste år.

2

Billeder

Antallet af sommerhusejere, der har valgt at sætte deres hus til salg i år, ligger cirka 20 procent over niveauet fra samme periode sidste år.
Foto: Boligsiden.dk

Bolig

Solskin har også fået sælgerne frem i lyset

Købelyst for fritidshuse - og flere vil også gerne sælge.
25. september 2018 kl. 05:00 Af Hans Gandrup

Annonce

Antallet af sommerhusejere, der har sat boligen til salg i år, ligger 20 procent over sidste års niveau, viser nye udbudstal fra Boligsiden.dk.

Stigningen har været særligt markant siden maj måned, hvor det rekordvarme sommervejr satte ind.

Sommeren har været rekordvarm, og de hede temperaturer og mange solskinstimer har ikke kun haft en effekt på danskernes kulør.

Det gode vejr kan også aflæses i udviklingen på det danske sommerhusmarked. Sammenlignet med sidste år er der i år blevet sat 20 procent flere sommerhuse til salg i perioden fra januar til juli.

- Lidt over 10.000 sommerhuse har ramt ejendomsmæglernes udbudslister i år mod omkring 8.400 sidste år. Den mest markante forskel er dog at spore henover de seneste tre måneder, hvor antallet af nye salgsemner ligger 35 procent over sidste års niveau, siger Kasper Fredløv Sonberg, der er boligøkonom hos Boligsiden.dk.

Han påpeger, at vejret spiller en stor rolle for sommerhussalget, der i stor udstrækning er sæsonpræget.

- Når sommeren er varm og solrig som i år, blomstrer markedet. Flere handler på deres købelyst, og det lokker samtidig nye sælgere ud på markedet, siger Kasper Fredløv Sonberg.

-Vinteren var lang i år, og det gjorde det svært at sælge sommerhuse i foråret, hvor salget lå under sidste års niveau. Typisk er april en måned, hvor der kommer meget nyt i udbud, men den proces blev skubbet til maj, hvor der til gengæld blev sat 2.230 sommerhuse til salg henover måneden. Det er over 60 procent flere end i maj 2017, tilføjer han.

Der er lige nu omkring 12.300 sommerhuse til salg i Danmark. Det er 3,5 procent flere end på samme tidspunkt sidste år.

- Når vi ser en stor stigning i nye salgsemner og samtidig en mere moderat ændring i det samlede udbud, skyldes det, at der generelt bliver solgt rigtig mange sommerhuse. Samlet set ligger salget i første halvår dog lidt under sidste års niveau, hvilket skyldes, at salget sidste år var rekordhøjt. Vi når formentlig ikke de samme højder i år, men skeler vi til prognoserne for sidste del af sommeren, tyder de på et godt salg, siger Kasper Fredløv Sonberg, og påpeger, at de høje salgstal er en afledt effekt af et boligmarked, der har været i vækst de seneste år.

Det samlede udbud er steget mest i Region Hovedstaden, hvor den årlige ændring lyder på 9,2 procent. Det er samtidig her, at stigningen i nye salgsemner er størst.

I år er der blevet sat 29 procent flere sommerhuse til salg i forhold til sidste år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

BOLIG

Annonce