mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik
Bankernes gebyrer er steget med 53,4 procent siden 2008, skriver Politiken. Det gælder blandt andet gebyrer på ydelser som netbank, automathævning og hævning i kasse.
Bankernes gebyrer er steget med 53,4 procent siden 2008, skriver Politiken. Det gælder blandt andet gebyrer på ydelser som netbank, automathævning og hævning i kasse.
Foto: Scanpix/Nikolai Linares/arkiv

Erhverv

Bankgebyrer er steget knap 55 procent siden 2008

Den voldsomme stigning i bankernes gebyrer har simpelthen taget overhånd, siger Forbrugerrådets seniorøkonom.
14. maj 2018 kl. 04:18 Af /ritzau/

Annonce

Selv om finanskrisen for længst er tonet ud, og storbankerne igen præsenterer milliardoverskud, bliver kunderne i stigende grad afkrævet gebyrer for almindelige bankforretninger.

Det skriver Politiken.

Siden 2008 er bankernes gebyrer steget med 53,4 procent. Til sammenligning er priserne på daglige forbrugsvarer som mad, transport, tøj og fritid steget med 14,5 procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Stigningen gælder gebyrer på helt almindelige ydelser som netbank, automathævning, hævning i kasse, indbetalingskort og veksling af valuta.

Samtidig kan Danmarks Statistik oplyse, at bankernes gebyrer i de øvrige EU-lande i samme periode kun er steget med 8,3 procent.

Gebyrerne har simpelthen taget overhånd, lyder det fra seniorøkonom hos Forbrugerrådet Tænk Morten Bruun Pedersen.

- Det er en meget stor stigning. Og så gør de her gebyrer det meget vanskeligt at være bankkunde, fordi det er vildt uoverskueligt, hvad man betaler i banken.

- Jeg har svært ved at kunne se, at bankernes omkostninger skulle være steget så voldsomt, at de berettiger en gebyrstigning på 53,4 procent, siger han til Ritzau.

Niels Arne Dam, cheføkonom og underdirektør hos Finans Danmark, der er bankernes og realkreditinstitutternes brancheforening, mener ikke, tallene fra Danmarks Statistik er retvisende.

- De er et lille udvalg af gebyrsatser og afspejler ikke det, de danske bankkunder betaler i virkeligheden.

- Bankerne har indrettet sig med forskellige gebyrer, og det er ikke særligt transparent, hvordan de tal, bankerne leverer til Danmarks Statistik, bliver viklet sammen til ét tal, siger han til Politiken.

Christian Lindeskov fra Danmarks Statistik oplyser, at de danske banker selv er med til at udvælge relevante gebyrer til brug for statistikken. Han ser ingen grund til tvivl om, hvorvidt tallene er retvisende.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nedlæggelse af bus- og togruter 15. oktober 2018 kl. 21.54

AF: OLE FREDERIKSEN BEINTHIN

Vil du (ikke hellere) med… 12. oktober 2018 kl. 20.09

AF: KENNETH GULFELDT

Dybt rystet over Lolland Kommune 11. oktober 2018 kl. 23.32

AF: JOHN WENNERWALD

Sandheden om regionerne 07. oktober 2018 kl. 21.15

AF: ANNE-MARIE ABILDGAARD

Guldborgsundlisten… 04. oktober 2018 kl. 19.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sorggrupper ved spædbarnsdød 30. september 2018 kl. 21.31

Annonce