cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Dagø. Polfoto

Erhverv

Billigere at eje end leje på LF

Selv hvis man ikke kan få et traditionelt realkreditlån, men må låne alternativt til højere rente, er det markant billigere at købe hus end at leje på Lolland-Falster.
06. november 2015 kl. 18:15 Af Hans Gandrup

Drømmen om at få eget tag over hovedet er billig at realisere på Lolland-Falster. Og ejerbolig er klart billigere end at bo til leje.

Sådan lyder i hvert fald facit i en række beregninger, som låneportalen UdenomBanken har lavet på grundlag af tal og statistikker for det lokale boligmarked.

Låneportalen låner penge ud til en højere rente end realkreditinstitutterne. Til gengæld er man indstillet på at yde lån til flere, som ellers kan have svært ved at opnå boligfinansiering - også eksempelvis par, hvor den ene part er på overførselsindkomst.

Men uanset at man måske skal betale 7,5 procent i rente, er det fortsat mere økonomisk fordelagtigt at eje end at leje, viser beregningerne.
I den situation vil besparelsen ved at eje en villa på 100 kvadratmeter i Lolland Kommune løbe op i næsten 2.000 kroner månedligt, og godt 700 kroner om måneden i Guldborgsund Kommune.

- Vi har da lånt penge ud til flere på Lolland-Falster, som på den måde har sparet penge ved at flytte fra lejer- til ejerbolig. Også med en højere rente end traditionelle boliglån. Beregningerne er meget overbevisende. Det kan klart bedst betale sig at bo i ejerbolig. Og der er jo masser af gode og billige huse til salg på Lolland-Falster, siger Frederik Rovsing, der er bestyrelsesformand i Udenombanken.

Annonce

Læs mere om mulighederne for at eje i stedet for at leje i fredagens Folketidende.


Klik her for at læse Folketidende på PC
Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Penge til kernevelfærd 26. oktober 2021 kl. 22.23

AF: LINDA SOMMER

Femø – Hvor himlen kysser jorden 26. oktober 2021 kl. 22.21

AF: LINDA SOMMER

For mange unge ”flager ud”… 26. oktober 2021 kl. 22.20

AF: KENNETH REICK NIELSEN

3 spørgsmål, stillet fra en… 26. oktober 2021 kl. 15.18

AF: TOM AHLQVIST

Affaldssortering klima… 26. oktober 2021 kl. 08.27

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

Annonce

ANNONCE