cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Joachim Adrian. Polfoto

Erhverv

Borgere ringer om østarbejdere

Fagforbund med kampagnedag - og travlhed med henvendelser fra lokale borgere om udenlandske håndværkeres forhold på byggepladser.
13. april 2018 kl. 20:03 Af Hans Gandrup

Annonce

- Der er mere travlt end i mange år på en række større og mindre byggepladser i landsdelen. Og det har også givet øget travlhed hos fagforbundet 3F og byggefagenes fagforbund.

- Vi har de seneste måneder haft en klar stigning i antallet af henvendelser fra borgere, som vil fortælle om byggerier, hvor de har en mistanke om, at alt ikke går helt efter bogen. Det drejer sig især om byggerier med folk fra Østeuropa, siger Bjarne Jensen, 3F Lolland.

Inden for den seneste periode har fagforbundet fået op mod 20 henvendelser.

- Der er masser af aktivitet i branchen i øjeblikket, og det er selvfølgelig uhyre positivt. Det har også medført, at vi ledighedsmæssigt ligger helt i bund - ikke mindst hvad angår de faglærte byggefolk. Det er blevet meget svært at finde medarbejdere. Men omvendt ser vi så også en stadig stigning i antallet af udenlandske folk.

De udenlandske medarbejdere kommer længere og længere væk fra, læs om det i fredags Folketidende, hvor du også kan læse om resultatet af kontrolbesøg på lokale byggepladser i denne uge.

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

Annonce