cookie-og-privatlivspolitik
Direktør Martin Pedersen i Byggefirmaet Brdr. Pedersen A/S. Arkivfoto fra virksomheden var entreprenør på byggeriet af Næstved Multiarena.
Foto: Arkivfoto

Erhverv

Byggefirma indgiver konkursbegæring

Et af landsdelens kendte byggefirmaer, Brdr. Pedersen A/S i Nørre Alslev, indgiver konkursbegæring.
10. august 2017 kl. 12:58 Af Hans Gandrup

Annonce

Virksomheden Brdr. Pedersen A/S sendte onsdag aften en besked ud til sine samarbejdspartnere. Som årsag til konkursen angives én stor tabs-givende sag.

- Der har været forsøgt med en masse positive drøftelser med pågældende bygherre at nå til enighed om en løsning, som kunne sikre fortsat drift. Trods disse gode intentioner er det ikke lykkedes at nå i mål, hedder det i meddelelsen, der er underskrevet af firmaets direktør, Martin Pedersen.

Det er i dag ikke lykedes at få en uddybende kommentar fra virksomheden.

Men så vidt Folketidende erfarer, er det en gigantentreprise på omkring 150 millioner kroner i forbindelse med de store byggerier ved Køge Station, der nu sender det ellers velrenommerede firma i konkurs.

Bygherre i Køge - det gælder stationområdets 2. etape - er TK Development. Det ambitiøse og uhyre udfordrende byggeprojekt har været det største i Brdr. Pedersens historie - både i omfang og økonomi.

Men byggefolkene fra Nørre Alslev har været med i en stribe markante projekter de senere år: Ny hal i Nykøbing, multiarena i Næstved og den nye Sophieskolen i Nykøbing for blot at nævne nogle stykker.

De seneste par år har Brdr. Pedersen A/S også involveret sig i byggeri af nye boliger på Sydsjælland. Men det er altså Køge-projektet, der er løbet så meget af sporet, at det nu koster firmaet i sin nuværende form livet.

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce