cookie-og-privatlivspolitik
Nordic Sugar har længe arbejdet med planerne om at få lov til at få roekørsel til fabrikken udvidet - og beboere har været betænkelige. Nu udsætter Nordic Sugar selv planen.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Døgn-kørsel med roer bliver udsat

På grund af dårlig økonomi bremser Nordic Sugar selv udvidet roekørsel.
13. juni 2018 kl. 14:15 Af Hans Gandrup

Annonce

Miljøgodkendelsen er stort set klar - men der bliver ingen udvidet roekørsel til sukkerfabrikken i Nykøbing i kampagnen i år og ingen transport døgnet og ugen rundt fra næste år.

Det er Nordic Sugar selv, der nu slår bremserne i for den udvidede kørsel, som sukkerproducenten selv har ønsket for at få en mere effektiv produktion.

Men tilladelsen til udvidet kørsel er fra miljømyndighedernes side betinget af en række milliondyre støjdæmpende foranstaltninger. Så sent som for nogle uger siden regnede Nordic Sugar med at kunne gå i gang med arbejderne formentlig sidst i denne måned.

- Men som økonomien ser ud i år, må vi konstatere, at der ikke er midler til at gennemføre arbejderne nu, konstaterer Jesper Jeppesen, fabriksdirektør på Nordic Sugar Nykøbing.
Han regner med, at planerne bliver udsat et år.

Økonomien hos Nordic Sugar og andre producenter er i øjeblikket under hårdt pres på grund af en rekordlav international sukkerpris.
Nordic Sugar har længe arbejdet med planerne om at få lov til at få roekørsel til fabrikken udvidet - og beboere har været betænkelige. Nu udsætter Nordic Sugar selv planen.

Læs mere om sagen i onsdagens Folketidende

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

AF: JOHN WENNERWALD

Fælles selskabsskat – ja tak! 03. marts 2019 kl. 22.08

Annonce