cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Holeby solcellefirma satser på eksport

Med indførelsen af mindre gunstige økonomiske fordele ved solcelleanlæg er produktionen nærmest gået i stå. Holeby firma satser på eksport.
07. maj 2013 kl. 04:55 Af Margit Olsen (mo@folketidende.dk)

Annonce

Efter et halvt år med en ny støttelov, er der kun tilmeldt 10 nye solcelleanlæg herhjemme mod 50.000 anlæg det sidste halve år med den gamle lov, viser nye tal fra Energinet.dk skriver www.ingenioeren.dk

Den nye lovgivning betyder, at private solcelleanlæg indehavere ikke med nær så stor økonomisk fordel kan sælge overskydende el. Dermed er de private anlæg ikke nær så rentable længere.

Inden den nye lovgivning slog igennem med mindre økonomisk gevinst blev der i perioden fra september 2012 til marts 2013 lavet 50.000 anlæg.

- Det kommer slet ikke bag på mig. Det er, hvad vi hele tiden har forudset, siger formanden for Solcelleforeningen, Jørn Bue Madsen til www.ingenioeren.dk

- Markedet er blevet syltet ihjel. Med den nye ordning har private fået alt for lange tilbagebetalingstider, mens loven ikke har været på plads for kommuner og boligforeninger. Mange virksomheder har drejet nøglen om, og jeg forstår simpelthen ikke, hvordan man kan behandle en branche på den måde, tilføjer han.

I Holeby kan man på solcellefabrikken Dansk Solenergi godt mærke, at det danske marked er gået i stå, både på grund af den danske lovgivning, men også fordi EU netop har indført straftold på solcelleanlæg og delkomponenter til solcelleanlæg fra Kina, fortæller administrerende direktør Ken Hem-Jensen, som dog ikke har opgivet produktionen.

- Der sker intet i Danmark. Det er helt stagneret, så vi fokuserer i stedet for på eksport, siger han.

Dansk Solenergi Aps i Holeby har i øjeblikket 14 fastansatte samt en del løst tilknyttede medarbejdere til virksomheden.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce