cookie-og-privatlivspolitik
Susanne Hovmand-Simonsen har solgt Knuthenlund. Arkivfoto
Foto: ©Jan Knudsen

Erhverv

Knuthenlund solgt – økodrift fortsætter

Godset lukker blandt andet gårdbutik, mejeri og café.




20. marts 2018 kl. 15:52 Af Hans Gandrup

Annonce

Forlydenderne om salg og nye ejere har verseret længe, efter at man i slutningen af januar i Folketidende kunne læse, at Knuthenlund Gods på Lolland søgte ny kapital som konsekvens af år med markante underskud.

Nu er handlen officiel. Knuthenlund Gods, har fået nye ejere.
Godsejer Susanne Hovmand-Simonsen har valgt at sælge gården til det lokale brødrepar, Erik og Andreas von Rosen, med aftale om, at de viderefører den økologiske drift.

- Selv om jeg selvfølgelig havde andre ambitioner med Knuthenlund, er jeg meget tilfreds med den aftale, vi nu har landet med de nye ejere, som jeg har kendt siden min barndom. Jeg har sat en masse godt i gang her på Knuthenlund, og jeg glæder mig over, at økologien lever videre med de nye ejere, siger Susanne Hovmand-Simonsen i en kommentar til den store handel.

Hun er fjerde generation på Knuthenlund Gods, som hun overtog i 2006 og omlagde til økologisk landbrug året efter. I 2009 åbnede hun gårdmejeriet, og siden har Knuthenlund Gods været nærmest verdenskendt for sine prisbelønnede, håndlavede kvalitetsoste.

Salget af Knuthenlund betyder, at mejeriet, mølleriet, gårdbutikken, caféen og dyrebestanden i det lollandske landbrug lukker.

Sammen med sin mand, mejeristen Jesper Hovmand-Simonsen, tager den tidligere godsejer nu fat på afviklingen af godsets aktiviteter.

- Vi er meget taknemmelige for, at vi har fået lov at udleve nogle store drømme og visioner for landbrug og produktion. Ikke mindst på grund af vores dygtige medarbejdere og samarbejdspartnere og alle de mange gæster og kunder, der har bakket op om Knuthenlunds aktiviteter og produkter. Dem vil vi gerne sige tak til, siger Susanne Hovmand-Simonsen.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

AF: JOHN WENNERWALD

Fælles selskabsskat – ja tak! 03. marts 2019 kl. 22.08

Annonce