cookie-og-privatlivspolitik

Erhverv

Lokale hoteller og restauranter ramt af krise

Konkurser og stram økonomi præger store dele af en hel branche.
09. februar 2010 kl. 15:02 Af Hans Gandrup (hg@folketidende.dk)

Annonce

Lukninger og konkurser rammer bredt og ofte i hotel- og restaurationsbranchen på Lolland-Falster i øjeblikket.

Inden for de senere måneder har vi også her i avisen kunnet fortælle om adskillige, som har måttet kaste viskestykket i ringen og givet op. Mange er endt som konkurssager i Skifteretten.
- Jeg synes godt nok, jeg tilbringer rigelig meget tid i Skifteretten til konkurssager i øjeblikket, lyder det galgenhumoristisk fra Erik Ravn, faglig eskretær i 3F Guldborgsund med ansvaret for det, der hedder privat service, hotel og restauration.

Fagforbundet er ganske ofte den, der begærer konkurserne, fordi medlemmerne ikke får deres løn. I andre tilfælde er det skattemyndighederne, som anmoder om konkurs.

- Det er mit klare indtryk, at det er hårde tider for hotel -og restaurationsbranchen. Ikke mindst her på Lolland-Falster. Faktisk synes jeg, det ser ud til, at man på Sydsjælland - som også er en del af vores område - klarer sig noget bedre - omend ikke godt, siger Erik Ravn.
- Her på Lolland-Falster er tendensen også, at mange af dem, som ikke går konkurs, kører lige ud til kanten. Presset på omsætningen er så hårdt, at man flere gange ser, at man klarer situationen i sidste øjeblik, lyder det fra Erik Ravn.

Hans branche-kollega på arbejdsgiversiden, Allan Hansen, regionsformand for brancheforeningen Horesta, er enig i, at det er en meget hård periode.
- Der er selvfølgelig en god, solid gruppe, som klarer sig fornuftigt. Men jeg må erkende, at de signaler, jeg får fra mange af hotellerne og restaurationerne her i området er, at der er kraftigt dyk i omsætning og likviditet, fastslår han.

Allan Hansen, der selv leder restauranterne i Middelaldercentret i Sundby L., peger på, at den almindelige afmatning i samfundet tilsyneladende har ramt ekstra hårdt i Horesta-branchen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PALLE BORST

nof 16. februar 2019 kl. 13.47

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

AF: MARTIN WOUTERS

800 bolinger i sundet ????? 07. februar 2019 kl. 14.08

Annonce