cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Polfoto, arkivfoto

Erhverv

Lokalt firma tager til genmæle over for 3F

TagXperten fra Stubbekøbing kan ikke genkende fagbladet 3Fs beskrivelse af sag om en nu tidligere medarbejder med kronisk depression.
02. december 2014 kl. 12:32 Af Jakob Poulsen

Annonce

Folketidende.dk bragte igår en citathistorie fra Fagbladet 3F om en tidligere medarbejder hos virksomheden TagXperten i Stubbekøbing, hvor en nu tidligere medarbejder ifølge fagbladets artikel har fået kronisk depression anerkendt som arbejdsskade efter at have været ansat i virksomheden i tre år.

Men Taxperten, som også kom til orde i artiklen, er ikke tilfreds med fagbladets beskrivelse af sagen og har efterfølgende sendt Folketidende en mail med flere kommentarer:

- Anders Olsen (medarbejderen, red.) var ansat fra 2. juni 2007 til 1. august 2010, men blev i sommeren 2010 væk uden opsigelse eller afsked. Han forklarede, at da han ikke længere kunne bruge firmabil til transport mellem hjem og arbejde, ville han ikke komme på arbejde. Herefter blev vi kontaktet af 3F, som dengang anbefalede ham at blive hjemme.

- 3F krævede så løn for en sygeperiode, hvor Anders ikke kunne få sygedagpenge, da han ikke afleverede lægeerklæring til hverken os eller kommunen. Kravet stilles i september 2010, da kommunen ikke ville betale, da de ikke modtog de rette erklæringer fra Anders. Vi betalte efter trusler fra 3F, skriver TagXperten og fortsætter:

- Vi har lønsedler for hele hans ansættelse, som dokumenterer, at han ikke har arbejdet mere end normaltid. Først i januar 2011 anmelder Anders og 3F arbejdsskade - altså et halvt år efter, at han er stoppet hos os.

- I Anders Olsens ansættelsestid hos os fik han konstateret ADHD, hvilket til dels forklarede, at han ikke kunne arbejde sammen med andre og havde en introvert tilgang til andre mennesker. Dette kunne arbejdspladsen rumme, men i stedet for at påskønne rummeligheden, har 3F kørt en sag bagom os, der førte til anerkendelse af en arbejdsskade.

- TagXperten har ikke haft de nødvendige ressourcer til at besvare de mange henvendelser, som Arbejdsskadestyrelsen har sendt i denne sag, og derfor er sagen kun blevet belyst fra én side, hvilket nok også kan forklare, at 3F nu kan promovere en "sejr" i deres fagblad.

- Små virksomheder har ikke en stor HR-afdeling med jurister og kontorfolk til at besvare og udfylde tungt papirarbejde eller forsvare almindelig forretningsdrift. De er rigeligt beskæftiget med alt det andet papirarbejde, staten pålægger dem, skriver TagXperten.

Læs den omtalte artikel fra Fagbladet 3F her.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce