cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jens Dige

Erhverv

Privat hjemmehjælp får lille sejr i prisstrid

Lev-vel Aps. ånder lettet op efter lang klagesag mod Lolland Kommune.
11. juni 2013 kl. 20:15 Af Hans Gandrup (hg@folketidende.dk)

Annonce

Jubel var der ikke, da firmaet Lev-Vel privat godkendt hjemmehjælp Aps. i går fik besked om, at en langvarig strid med Lolland Kommune har fundet en afgørelse.

“En lille sejr” kalder direktør Lene Bång Jensen afgørelsen, hvis økonomiske konsekvenser man endnu ikke har fuldt overblik over. Men der kommer flere penge ind til hjemmehjælps-virksomheden. Både i form af efterregulering for 2012 og fremad.

- Selv om vi ikke har fået medhold så langt, som vi fortsat mener, at det ville være rimeligt og retfærdigt, så har vi da fået medhold i, at en del af den meget store prisnedsættelse, som Lolland Kommune gennemtvang i 2012, er baseret på forkert grundlag, siger Lene Bång Jensen.

Prisnedsættelsen efter Lollands nye beregning sidste år var på cirka 18 procent. Lene Bång Jensen regner med, at man nu har fået en “genopretning” på cirka fem procent.

- Det har været både dyrt, udmattende og resssourcekrævende at køre sagen med hjælp fra advokat og revisor til behandlingen hos Konkurrencestyrelsen. Selvfølgelig ville vi helst have haft fuldt medhold. Men det her hjælper da en del - og så må vi se at komme videre, konstaterer hjemmehjælps-direktøren.
- Vi synes som sagt, at kommunens beslutning om at ændre kalkulationen af priserne var uretfærdig. Men jeg er også ked af, at man på en måde klart har signaleret, at man åbenbart slet ikke ønsker det ellers så meget omtalte offentlige-private samarbejde. Det har nogle gange føltes, som om man nærmest kørte en hetz mod os som privat hjemmehjælps-firma, siger Lene Bång Jensen.

Lev-Vel beskæftiger i øjeblikket godt 80 medarbejdere.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Nyt politisk parti med… 16. januar 2019 kl. 18.48

AF: ANNE LISSAU

Kæmpevindmøller vil… 16. januar 2019 kl. 09.22

AF: POUL HANSEN

Høringssvar på vindmøller… 15. januar 2019 kl. 13.00

AF: JOHN WENNERWALD

Farcen om regionerne 13. januar 2019 kl. 21.19

AF: PERNILLE ULLERSTED

En værdig død - en del af… 09. januar 2019 kl. 12.47

AF: JOHN WENNERWALD

Løkke ramte rigtigt 06. januar 2019 kl. 20.52

Annonce