cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Arkivfoto: Anders Knudsen

Erhverv

Rekord-vækst for turismen på LF

Lolland-Falster markerer sig med størst vækst blandt en stribe danske destinationer i årets første fem måneder.
11. august 2016 kl. 16:02 Af Hans Gandrup

Annonce

Meldingerne fra sommerlandet i landsdelens turist-erhverv er ganske positive - og nu viser nye tal, at i hvert fald de første fem måneder af i år har budt på god fremgang for den lokale turisme.

Lolland-Falster placerer sig vækstmæssigt som nummer et efter årets første fem måneder.

Fremgangen i antallet af turistovernatninger er på knap 14 priocent. I forvejen er Lolland Falster med godt 1,5 mllioner overnatninger den største turismedestination i hele Østdanmark uden for Københavns-området. Og nu har man altså også haft solid vækst. Også større end København, hvor fremgangen i de fem måneder var på knap syv procent.

- Stigningen i antallet af overnatninger i årets første fem måneder svarer til godt 38.000 overnatninger. Det er ikke kun godt for landsdelens turismevirksomheder, men også godt for vores butikker, siger Mikkel Wesselhoff, der er administrerende direktør i Business LF.

- Vi har et mål om i 2020 at være det bedste sted at drive virksomhed i Greater Copenhagen regionen, og det mål gælder også for turismevirksomheder. Derfor er jeg glad for at kunne konstatere, at vi sammen med turismevirksomhederne og Lolland og Guldborgsund kommuner tilsyneladende har fokuseret vores markedsføringsressourcer på en måde, som er kommet alle til gavn, tilføjer han.

Lolland-Falster har en anslået årlig omsætning på turisme på 2,1 milliarder kroner - det højeste i Region Sjælland.

Business LF peger på, at det, der trækker turisterne til Lolland-Falster, især er naturen - herunder de 600 kilometer kyststrækning - og en række kendte attraktioner som Knuthenborg Safaripark, Middelaldercentret, Krokodille Zoo, Fuglsang Kunstmuseum samt feriecentret Lalandia.

Overnatningstallene bygger på de seneste rapporteringer fra VisitDenmark og talmateriale fra Danmarks Statistik og omfatter ikke tal for feriehus-overnatninger.

Læs flere nyheder i dagens udgave af Folketidende.

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PALLE BORST

nof 16. februar 2019 kl. 13.47

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

AF: MARTIN WOUTERS

800 bolinger i sundet ????? 07. februar 2019 kl. 14.08

Annonce