cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Her er den nye Business LF-bestyrelse.

Erhverv

Så er Business LF en realitet

282 firmaer bag den nye organisation, der valgte bestyrelse og direktør på generalforsamling i går aftes.
03. maj 2011 kl. 21:05 Af Hans Gandrup (hg@folketidende.dk)

Annonce

Overliggeren er sat højt.

Det har den nye erhvervsorganisation Business LF længe slået fast, og ambitionerne blev der bestemt heller ikke pillet ved i går, som reelt var den nye organisations fødselsdag med generalforsamling, valg ef bestyrelse og repræsentantskab. 

Udover alle de formelle forhold var den talstærke generalforsamling på teatret i Nykøbing også anledning til fra scenen endnu en gang at sætte ord på nogle af målene for Business LF.

Peter Engberg-Jensen, der har været formand for den midletidige bestyrelse og i øvrigt tager endnu en tørn i den “rigtige” bestyrelse, åbnede:
- I 2020 kan vi læse i Folketidende, at de to LF-kommuner har haft landets største vækst inden for erhverv og turisme blandt andet takket være den centrale placering mellem København, Hamborg og Berlin, lød det fra formanden, som i øvrigt glædede sig over, at fundamentet til at komme i gang for alvor er godt og solidt.

- Alene fremmødet i dag viser stor interesse.Og jeg kan i øvrigt fortælle, at vi her fra start har 282 medlemmer. Vi har fået 40 nye siden etableringen. Det tegner godt, konstaterede Peter Engberg-Jensen.

Det var borgmestrene Stig Vestergaard, Lolland, og John Brædder, Guldborgsund, der fremlagde ideen om en fælles organisation for erhverv, turisme og handel i landsdelen. Det er også kommunerne, der bidrager med langt den største del af budgettet - 7,5 millioner kroner i resten af i år - til Business LF, som er rykket ind på Råhavegård i Holeby.

Den nye Business LF-direktør, Morten Nørup-Nielsen blev også præsenteret på sin første arbejdsdag i går.
- Jeg har glædet mig, konstaterede han.

- Jeg er hverken født eller opvokset her på Lolland-Falster. Men jeg tror da, at jeg har en god bagage i min baggrund i Holstebro. Det er et vestjysk område, hvor man også er vant til at måtte kæmpe for tingene - ligesom her. Det er sundt og holder én skarp. mener Morten Nørup-Nielsen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PALLE BORST

nof 16. februar 2019 kl. 13.47

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

AF: MARTIN WOUTERS

800 bolinger i sundet ????? 07. februar 2019 kl. 14.08

Annonce