Mangel på uddannet personale til blandt andre lokale restauranter giver store problemer
Der er massiv mangel på faglært personale - blandt andre kokke - til hotel- og restaurationsbranchen på Lolland-Falster.
Det giver også bekymringer for udviklingen i turismen, der ellers ser ud til at stå foran en sæson med masser af gæster. Men det kan komme til at knibe med at servicere turisterne - og bespise dem på restauranterne.
Kokke er for eksempel nærmest umulige at skaffe.
Fra fagforbundet 3F Guldborg sund, der organiserer ansatte i hotel- og restaurationsbranchen i landsdelen, melder man "alt udsolgt".
I arbejdsgiverforeningen Horesta ser man alvorligt på situationen.
- Der er ingen faglærte at få. Mange af vores medlemsvirksomheder overvejer nu drastiske løsninger. Det kan være helt at lukke, indskrænke åbningstider, indføre lukkedage og lignende. Men det er jo overordnet til skade for branchen og turismen, som ellers er i vækst, konstaterer Horesta-formanden i regionen, Allan Hansen, der selv driver Folkets Hus Catering i Maribo.
Også restauratører og turismefolk er bekymrede.
Læs mere om bekymringerne i torsdagens Folketidende