cookie-og-privatlivspolitik
12-11-1989-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende. Gedser færgestation.
Jerntæppet var faldet og Østtyskerne havde fået pas og strømmede med færgen over fra Rostock til Gedser. For første gang var de i et anden land.
-he rgår de i Langgade, Gedser.
Arkivfoto: Anders Knudsen

37

Billeder

12-11-1989-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende. Gedser færgestation. Jerntæppet var faldet og Østtyskerne havde fået pas og strømmede med færgen over fra Rostock til Gedser. For første gang var de i et anden land. -he rgår de i Langgade, Gedser. Arkivfoto: Anders Knudsen
Foto: Anders Knudsen

Da muren faldt

Da østtyskerne kom til Gedser

BILLEDSERIE: Temaserie "DA MUREN FALDT" Se billeder fra 1989, da det blev muligt for naboerne i det tidligere Østtyskland, endelig at besøge os.
02. november 2019 kl. 16:00 Af Folketidende

Annonce

Efter murens fald mellem Øst- og Vesttyskland i november 1989, strømmede de tidligere DDR borgere til Gedser og Nykøbing via færgen fra Travemünde til Gedser.

Folketidendes pressefotograf Anders Knudsen indfangede de bevægende øjeblikke, hvor de mange tyskere, for første gang kun tage til udlandet. Følelsen af frihed ...

Klik på billedet herover for at se flere billeder.

Folketidende sætter fokus på 30-året for Muresn Fald.
Følg dækningen i Folketidende og på Folketidende.dk

Har du abbonement på Folketidende, kan du også søge blandt masser af artikler fra tiden omkring Murens Fald i Folketidendes arkiv, hvor samtlige aviser siden første udgivelse i 1873 er samlet online.

Her finder Folketidendes arkiv: KLIK HER

Læs også "Skyggemanden er fremme i lyset" om Dietrich Rohrbeck, som holder mange foredrag om sin tid som flugthjælper før murens fald.

Læs også: Det største i mit politiske liv - Af Bertil Haarder

Læs også: Markerer 30-året for Berlinmurens fald

Læs også: Murens fald skabte et helt nyt Tyskland

Læs også Læs også "- Der er endnu mange ufortalte skæbner at formidle"

Læs også: Et stykke af Muren ligger hjemme på bogreolenKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Da-muren-faldt