cookie-og-privatlivspolitik
Gåbense har indsamlet midler til at opsætte hjertestarter på Gåbense Strandvej 61A.
Gåbense har indsamlet midler til at opsætte hjertestarter på Gåbense Strandvej 61A.
Foto: Claus Hansen

Danmark redder liv

Livslinjen lyser op på Gåbense Strandvej

Bag initiativ står Færgegården, Gåbense Bådelaug og Gåbense
Beboerforening, der også i fællesskab står for den fremtidige drift.
01. november 2018 kl. 18:30 Af Lars Hovgaard

Annonce

GÅBENSE - Om aftenen, når man kører ind i Gåbense, så ser man det grønne lys skinne i mørket. Og så tænker man, at her er livslinjen i Gåbense.

Sådan lyder det fra Henning Aggerholm, når talen falder på den hjertestarter i en grøn og lysende boks, der fornylig kom op at hænge på Gåbense Strandvej 61A. Købt og betalt af lokale borgere.

- Tidligere ville der være langt til nærmeste hjertestarter, hvis nogen i Gåbense skulle få brug for hjælp. Så vi søgte Trygfonden om midler til en hjertestarter, men det gjorde også mange andre - og derfor fik vi afslag, fortæller Henning Aggerholm, Gåbense Beboerforening.

Så borgerne i området gik sammen om at indsamle de nødvendige midler, samlet set omkring 22.000 kroner, som indkøb og opsætning af hjertestarteren har kostet.

Mange lokale beboere har givet 500 eller 1.000 kroner og med stor støtte fra "Colourplus" og fra "Egelev Smedie" kunne hjertestarteren efter en proces på halvandet års tid for nylig indvies og overdrages til Gåbense Beboerforening.

Bag initiativet står Færgegården, Gåbense Bådelaug og Gåbense Beboerforening, der også i fællesskab står for den fremtidige drift.

Ydermere har Gåbense oprettet en klynge af førstehjælpere under tiltaget "Danmark Redder Liv", hvor 15 lokale borgere i Gåbense nu af Dansk Folkehjælp er blevet uddannet førstehjælpere og klar til at rykke ud.

Det at være en klynge under "Danmark Redder Liv" betyder, at førstehjælperne via en app på telefonen vil blive kontaktet af alarmcentralen, hvis der bliver ringet 112 omkring et formodet hjertestop inden for fem kilometers afstand.

De første tre, der reagerer på opkaldet, vil - efter anvisninger fra alarmcentralen - blive sendt til stedet og sendt efter hjertestarteren. Her kan de påbegynde hjertemassage, og om nødvendigt bruge hjertestarteren, indtil ambulancen når frem.

Henning Aggerholm, som er kontaktperson for Gåbense-klyngen, oplyser, at både klyngen og hjertestarteren er en stor tryghed for såvel de lokale beboere som for havnens brugere og de mange badegæster - og for vinterbaderne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her