cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Dansk Folkehjælp

Danmark redder liv

Over 2.000 har meldt sig som førstehjælpere

Lokale og regionale medier har sat fokus på "Danmark Redder Liv"
og vigtigheden af at kunne yde førstehjælp ved hjertestop
31. oktober 2018 kl. 15:45 Af Lars Hovgaard

Annonce

Flere end 2.000 borgere i Region Sjælland har den seneste måned meldt sig som frivillige førstehjælpere i tiltaget "Danmark redder liv".

Det er Region Sjælland, Dansk Folkehjælp, First AED og Østifterne, der står bag "Danmark Redder Liv", som har til formål at få flere danskere til at yde livreddende førstehjælp ved hjertestop og blive udkaldt direkte fra regionens alarmcentral.

I oktober har Sjællandske Medier, TV ØST, DR P4 Sjælland og Folketidende sat fokus på "Danmark Redder Liv" og vigtigheden af at kunne yde førstehjælp ved hjertestop.

Da 70 procent af hjertestop sker uden for hospital og ofte i eget hjem, er det afgørende, at man får hurtig hjælp, hvis man skal overleve et hjertestop. Og den hjælp er der rigtig mange borgere, som er klar til at yde.


Stor lokal opbakning

Statistikken for de over 2.000 frivillige viser, at der i både Guldborgsund og Lolland kommuner er mange borgere, der har tilmeldt sig "Danmark Redder Liv".

Således topper Guldborgsund Kommune listen med 11,92 procent, side om side med Næstved Kommune, og Lolland Kommune stiller med 7,38 procent af de nye frivillige førstehjælpere.

Ydermere viser tallene, at knap 70 procent af dem, der har tilmeldt sig, er sygeplejersker, brandfolk, ambulancereddere, politifolk og førstehjælpsinstruktører - det vil sige borgere, der i forvejen i deres arbejdstid beskæftiger sig med at redde liv.

Det er fortsat muligt at tilmelde sig som frivillig til Danmark Redder Liv og få en gratis førstehjælpsuddannelse.

Hvis man allerede har en fagligt relevant uddannelse, kan man tilmelde sig som førstehjælper med det samme - se kriterierne her: https://redderliv.dk/tilmelding/kriterier/


Gratis uddannelser

Hvis man ikke allerede har en opdateret førstehjælpsuddannelse, tilbyder Dansk Folkehjælp gratis førstehjælpsuddannelser til de frivillige i Region Sjælland.

På kurserne bliver man uddannet i livreddende førstehjælp, så man potentielt kan blive en del af "Danmark Redder Liv". Oversigt over kurser samt tilmelding: https://kursusbevis.dk/KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her