cookie-og-privatlivspolitik

Debat

53.000.000.000

Det er det foreløbige beløb, som der med stor sandsynlighed er hvidvasket igennem Danske Bank. Sorte penge er blevet hvide.
15. juli 2018 kl. 16:08 Af John Wennerwald

Beløbets størrelse er ufatteligt, og sanktionsmulighederne er mangelfulde.

Det er Berlingske, som på det seneste har gjort et fantastisk stykke arbejde med at gennemgå transaktioner og andet materiale, og har åbenbaret skandalen i Danske Bank.

Finanstilsynet, Folketinget og Politiet er handlingslammet, mens Danske Bank kører strudsepolitikken med at holde mund.

Danske Bank oplyser, at de ikke kan udtale sig om sagen før til efteråret, fordi de i øjeblikket undersøger sig selv. De skal altså selv undersøge, om de har begået ulovligheder.

I denne kontekst er der katastrofalt, at alarmklokkerne ikke har smadret ørerne på bestyrelsen i Danske Bank, mens indtjeningen på de massive beløb er indkasseret uden spørgsmål eller anmærkninger.

Det er absurd, at en virksomhed kan tjene store penge på kriminelle handlinger og slippe for straf, eftersom det tilsyneladende alene er op til ejerne(aktionærerne) og kunderne at beslutte, hvad straffen skal være.

Hvis det var en privat håndværksmester som snød med skat eller brugte sort arbejdskraft, ja så falder hammeren fra SKAT og Politi, men når det er Danske Bank, en international kæmpe, med uoverskuelig økonomi, ja så sker der intet.

Lovgivningen på dette finansielle område er åbenbart utilstrækkelig og Folketinget må hurtigst muligt få lovgivningen til at stå mål med virkeligheden.

Som lægmand er det ufatteligt at betragte, at konsekvenserne af denne enorme skandale blæser i vinden.

Er der virkelig ikke en voksen til stede?

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Ungdomsskolelukninger i… 18. januar 2019 kl. 01.05

AF: JOHN B. HANSEN

Topstyring 17. januar 2019 kl. 12.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Nyt politisk parti med… 16. januar 2019 kl. 18.48

AF: ANNE LISSAU

Kæmpevindmøller vil… 16. januar 2019 kl. 09.22

AF: POUL HANSEN

Høringssvar på vindmøller… 15. januar 2019 kl. 13.00