cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Afviste kriminelle asylansøgere til Lindholm - Hvordan løser det problemet?

Afviste kriminelle asylansøgere til Lindholm - Hvordan løser det problemet?
08. december 2018 kl. 18:32 Af Valdemar Hvidberg Alban

Ifølge den nye finanslovsaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti er det blevet besluttet, at man vil sende afviste kriminelle asylansøgere til øen Lindholm. Øen ligger mellem Sydsjælland og Møn, og det vil ifølge finansministeren løse problemet, at de ikke kan ”have kontakt til omverdenen”. Det mener jeg ikke løser problemet. Jeg mener faktisk kun, at det vil forværre situationen, mere end den er i forvejen.

Regeringen og Dansk Folkeparti har taget den her beslutning på 22 dage, og det synes jeg med al tydelighed viser, at der ikke er blevet tænkt over det. Det her er en idé, som ikke er velovervejet på nogen måde. Alt tyder på, at det vil blive økonomisk meget dyrere, end det nuværende udrejsecenter, Kærshovedgaard, ved Ikast Brande. Og hvis beboerne ønsker at forlade øen, så er det ikke så svært, som regeringen giver udtryk for. Vandstanden omkring Lindholm ligger på mellem 0,4 og 0,8 meter, indtil der kommer en kort sejlrende, der er 10 meter dyb. Det er ikke, og kommer ikke til at blive, det nye Fort Alcatraz. Og det er derfor, at beboerne ved Kalvehave er utrygge.

Jeg mener ikke, at det her løser noget som helst. Vi flytter kun problemet til en anden landsdel. Vi løser ikke noget, men til gengæld smider vi rundt med skatteborgernes penge! Derudover vil man bygge en politistation på Lindholm, og her tænker jeg, at de penge igen kunne være brugt på flere betjente i hele landet. En politibetjent tjener cirka kr. 324.000 uden tillæg om året, så det tager ikke lang tid at regne ud, at man kan få mange politibetjente for 1,8 milliarder, hvilket er det beløb, regeringen vil bruge på at gøre Lindholm klar.'

Mit budskab er klart, man skal bruge pengene på at løse problemet ved udrejsecenteret i Ikast Brande. Man løser ikke noget ved at sende dem til Lindholm. Jeg mener, at det her er symbol politik og ikke andet. DSU Guldborgsund har en meget klar holdning til dette; brug pengene på velfærd og på at løse problemerne der, hvor de er. Lad være med at skabe nye problemer, og det mener jeg/vi, at regeringen og Dansk Folkeparti gør.

Af Valdemar Alban, 9. klasse Østre Skole, medlem er bestyrelsen i DSU Guldborgsund.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58