mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Arveafgiften skal fjernes!

Hvor mange gange skal vi betale skat af de penge vi tjener? Først betaler vi allesammen indkomsskat. De penge, vi vælger at anvende til forbrug, beskattes herefter med moms og punktafgifter. Hvis der bliver noget tilbage, kan vi vælge at spare op til alderdommen eller dårlige tider.
13. marts 2018 kl. 09:54 Af Erik Lindgren Rasmussen

Det vil sige, at min opsparing er mine penge, de er såkaldte "frie midler". De er beskattede, og jeg bør kunne bruge dem til lige, hvad jeg har lyst til. Jeg kan give dem til velgørende formål, til gaver eller sætte dem til side til mine arvinger.

Men: Lader jeg mine arvinger modtage mine frie midler, skal de nok engang betale skat. Det er den mest urimelige skat der findes i Danmark. Den er udtryk for simpel misundelse og en uhørt grådighed fra statens side.

Endelig er arveafgiften direkte ødelæggende for landbrug og erhvervsliv, hvor afgiften nærmest umuliggør en glidende overtagelse og videreførelse af bedriften.

Med venlig hilsen

Erik Rasmussen, Nye Borgerlige, Guldborgsund
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: OLE K. LARSEN

Vores Jobcenter er blandt… 18. september 2018 kl. 19.09

AF: JOHN WENNERWALD

Ordentlighed tak! 16. september 2018 kl. 21.20

AF: MOGENS STIG MØLLER

Så står SU'en igen for skud. 16. september 2018 kl. 16.47

AF: RENE CHRISTENSEN

Borgere med hjerneskade… 13. september 2018 kl. 11.17

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens buket 11. september 2018 kl. 13.46