cookie-og-privatlivspolitik

Debat

At flytte jord i regnvejr - og Seniorborgere

At flytte jord er egentlig ikke særlig let. Men jord skal flyttes fra A til B, og helst i dag!
07. september 2018 kl. 20:36 Af Søren Thor Renner Mortensen

I dag blev den frugtbare lollandske muld imidlertid så meget til pløre, at jeg måtte erkende at projektet måtte udsættes – og således måtte jeg slagen retirere til mit hjem, til nøjsom tilværelse med Netflix, te og chips!

Erkendelsen kom til mig, siddende i en overdækket minilæsser, iført åndbart undertøj, vandafvisende tøj og langskaftede gummistøvler (mig - ikke minilæsseren). Undervejs konstaterede jeg, at der faktisk er glimrende udsigt på Lolland, selv i regnvejr, og at tilværelsen fra en overdækket minilæsser iført åndbart undertøj og vandafvisende tøj er helt igennem rar.

Ved samme lejlighed kunne jeg ikke undgå at skænke en venlig tanke til min chef, som køber den slags til sine ansatte.

Jeg kom også til at tænke på mine bedsteforældre, og generationerne før dem, som måtte flytte jord, med TRILLEBØR, med TRÆHJUL (fordi der sgu´ ikke var nogen gummi importeret fra Malaya til den slags!), iført TRÆSKO (Fordi....), med HÅNDKRAFT, og TRÆSPADE iført KRADSENDE ULDUNDERTØJ, med TRANIMPRÆGNERET, TUNGT, REGNVÅDT & MUGGENT OVERTØJ, og boede i MØGUTÆTTE OVERFYLDTE PLADDERVÅDETØRVOPVARMEDEHUSE !

Alt sammen for at frembringe et kalorieoveroverskud på sukker, korn og kød der gjorde det muligt for Danmark, Vesten og Verden at kravle ud af sult og elendighed og frem til den velstand vi har i dag.

Tak til arbejdsomme seniorborgere, og dem før dem – og hurra for moderne landbrug og dertilhørende maskiner og arbejdstøj – det synes jeg godt man kan tænke lidt over, på en regnvejrsdag som i dag.

Med venlig hilsen Søren Thor Renner Mortensen.

Blansvej 22.

4941 Bandholm.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07