cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Besparelser i ældreplejen

Tirsdag d. 8. september var der et interview i Folketidende med udvalgsformand Tom Larsen, under overskriften ”Vi bliver nødt til at gøre noget”. Baggrunden for interviewet var/er, at Lolland Kommune mangler personale i ældreplejen og at det derfor er besluttet at udliciterer tøjvask, for at frigøre SOSU´er til kerneopgaven, det er ganske givet et udmærket skridt i retning af at frigøre plejepersonale til kerneopgaven.
12. september 2020 kl. 10:18 Af knud Ærbo

En anden mulighed der også kunne tages i brug for at frigøre plejepersonale til kerneopgaven kunne være at kigge på rengøringen. I princippet behøver det ikke nødvendigvis at være SOSU´ere der udfører rengøring hos de ældre. Man kunne eksempelvis ansætte ufaglærte, som så gives et rengøringskursus (AMU kursus), og derefter stod for at udfører rengøring hos de ældre, det ville også frigøre SOSU´ere til den personlige pleje.

Tom Larsen nævner også i interviewet at der er brugt mange penge på vikarbureauer. Underforstået at det ønsker man ikke at gøre mere. Det er nok ikke en farbar holdning at have, i hvert fald ikke indtil videre. Som det ser ud nu, er der en katastrofal mangel på vikarer ved ferie/fridage og sygdom, så arbejdet i disse situationer lægges over på det fastansatte personale, så deres (i forvejen tætpakkede kørelister bliver endnu mere tætpakket), og det medfører at fastansatte medarbejdere må tage ekstratimer og/eller ekstravagter. Dette vil ganske givet medfører stress og nedslidning af de faste medarbejdere, med dertil følgende højere sygefravær.

Knud Ærbo

Toftevej 21

4900 Nakskov

AnnonceKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16
ANNONCE