cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Boligmarkedet opvarmes

Ejerboligerne er i gennemsnit steget 15 pct. det sidste år, og sommerhusene er steget endnu mere. Boligejere bliver ved med at blive rigere - uden at løfte en finger.
24. maj 2021 kl. 11:09 Af John Wennerwald

Den udvikling må tæmmes. Priserne på ejerboliger kan ikke forsætte med voldsomme prisstigninger.

Det vil betyde, at vi styrer ind i en usikker situation som for eksempel finanskrisen i nullerne. Det bliver næsten umuligt for nye boligkøbere at komme ind på boligmarkedet og de fleste købere bliver udelukket fra storbyerne. Risiko for en ny boligboble rykker nærmere.

Prisstigningerne sker som naturlig følge af samfundets udvikling, som for eksempel, hvis der dukker en metro op uden for sin hoveddør. Sådan har det altid været. Det nuværende lave renteniveau skubber ligeledes på udviklingen af stigende priser.

Opgaven består i at sikre en vis balance på boligmarkedet, så de fleste danskere har råd og mulighed for at være på ejerboligmarkedet.

Redskaberne til at begrænse prisstigningerne er kendte og upopulære; Afdragsfriheden på lån annulleres eller begrænses væsentligt, reduktion af rentefradraget eller beskatning af gevinsten efter boligsalg.

Annonce

Uanset hvilke redskaber der sættes i spil, så skaber det utryghed. Men hellere ansvarlig økonomisk politik end nullernes laden stå til og oppustning af boligboble.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56
ANNONCE