cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Brystundersøgelser i Roskilde

Vi fortsætter oprydningen efter brystkræftsskandalen. Pr. 1. april skal patienter undersøges på den nyoprettede afdeling i Roskilde.
01. marts 2020 kl. 22:20 Af John Wennerwald

Inden åbningen af den nye afdeling gennemgås alle vejledninger, retningslinjer og arbejdsgange med rådgivning fra Sundhedsstyrelsen. Dansk Brystkræft Organisation og Kræftens Bekæmpelse inddrages også i opbygningen, ligesom dialogen med de praktiserende læger styrkes.

Regionsrådet vil til bunds i skandalesagen om de mangelfulde brystkræftsundersøgelser, som foregik på Ringsted Sygehus mellem 2013 og 2017. Fejlen bestod i, at en del af de kvinder, som blev henvist af deres læge til undersøgelse for brystkræft, kun fik tilbudt en røntgenundersøgelse (en almindelig mammografi) fremfor tre undersøgelser (en klinisk mammografi).

Allerede i foråret 2019 besluttede regionsrådet en 7-punktsplan til genopretning af området. Sagen og genopretningen har medført et ekstraordinært stort arbejdspres. Derfor er der i 2020 tilført ekstra økonomiske midler til området.

Arbejdet fortsætter med at sikre en høj kvalitet inden for brystkræftsundersøgelser.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tålmodighed lønner sig 22. marts 2020 kl. 21.18

AF: EVA TERNDRUP

Den danske folkekirke… 19. marts 2020 kl. 06.27

AF: EVA TERNDRUP

AF: EVA TERNDRUP

Erhvervslivet rammes hårdt… 17. marts 2020 kl. 22.11

AF: EVA TERNDRUP

Skal religion stå over mennesket? 17. marts 2020 kl. 22.05