cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Byrådet stemte imod dansk tale i ældreplejen.

Ditte Rust skosser i gårsdagens blog, Dansk Folkeparti Guldborgsunds udmærkede borgerlige forslag til byrådet om, at borgernære funktionsansatte, skal kunne tale og forstå et tydeligt dansk.
15. oktober 2021 kl. 06:47 Af Bob Nielsen

Enten forstår Ditte Rust ikke forslaget? – Eller også forstår Ditte Rust ikke, hvad borgerlighed betyder? Måske begge dele?

Vores forslag - der i går blev nedstemt i byrådssalen af blandt andet Venstre, Guldborgsundlisten og Socialdemokratiet - gik i sin enkelthed ud på, at de ansatte i borgernære funktioner, f.eks. i ældreplejen, der ikke forstår og taler dansk, skal have et opkvalificerende forløb. Det kunne f.eks. være, at man skulle deltage i et dansk-kursus nogle timer om ugen, der løftede dansk kompetencerne for den ansatte. Selvfølgelig skulle dette foregå i arbejdstiden. Fremover må vores funktionsledere selvfølgelig sikre sig, at de ikke nyansætter borgernære medarbejdere, uden de først er opkvalificeret.

Det ville være et ekstra værktøj for, at funktionslederne kunne ansætte flere med gode faglige kompetencer, men som måske bare lige skulle styrkes i dansk tale og forståelse. Vi foreslog, at pengene til forslaget, skulle findes på jobcenter-budgettet og dermed ikke betales af den nære velfærd.

Det er jo ganske enkelt et borgerligt forslag. Vores ældre skal plejes af ansatte, der forstår og taler et tydeligt dansk. Ditte Rust kalder det symbolpolitik. Jeg kalder det borgerlig anstændig politik, når man møder vores ældre medborgere og deres behov med værdighed.

Vi har i Dansk Folkeparti Guldborgsund, siden vores forslag blev fremsat i avisen, modtaget talrige henvendelser fra borgere og pårørende, der ude i den virkelige verden, bliver mødt af sprogudfordringerne. En hørehæmmet ældre medborger, der bare nikker, når han bliver tiltalt på en måde, han ikke forstår. En plejer der ikke kan videregive informationer til kollegaer ved vagtskifte etc. Det ville have klædt byrådet, at forstå virkeligheden, inden de trykkede på automat-nejét, bare fordi forslaget kom fra Dansk Folkeparti.

Annonce

Det kunne såmænd også ligne, at Venstre er ligeglade med borgerligheden i vores kommune. De har som bekendt indgået valgforbund med Alternativet. Så en stemme på Venstre – kan sikre Alternativet indvalg.

Hvis du som borger, kan se en idé i, at vores ældre medborgere bliver mødt af plejepersonale, der forstår og taler dansk, skal du stemme på Dansk Folkeparti. Meget gerne personligt på mig, kandidat nummer 6 på liste O, Bob Richard Nielsen

Bob Richard Nielsen
Peter Freuchensvej 11
4800 Nykøbing Falster
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06
ANNONCE