Annonce
Debat

Byrådet stemte imod dansk tale i ældreplejen.

Ditte Rust skosser i gårsdagens blog, Dansk Folkeparti Guldborgsunds udmærkede borgerlige forslag til byrådet om, at borgernære funktionsansatte, skal kunne tale og forstå et tydeligt dansk.

Enten forstår Ditte Rust ikke forslaget? – Eller også forstår Ditte Rust ikke, hvad borgerlighed betyder? Måske begge dele?

Vores forslag - der i går blev nedstemt i byrådssalen af blandt andet Venstre, Guldborgsundlisten og Socialdemokratiet - gik i sin enkelthed ud på, at de ansatte i borgernære funktioner, f.eks. i ældreplejen, der ikke forstår og taler dansk, skal have et opkvalificerende forløb. Det kunne f.eks. være, at man skulle deltage i et dansk-kursus nogle timer om ugen, der løftede dansk kompetencerne for den ansatte. Selvfølgelig skulle dette foregå i arbejdstiden. Fremover må vores funktionsledere selvfølgelig sikre sig, at de ikke nyansætter borgernære medarbejdere, uden de først er opkvalificeret.

Det ville være et ekstra værktøj for, at funktionslederne kunne ansætte flere med gode faglige kompetencer, men som måske bare lige skulle styrkes i dansk tale og forståelse. Vi foreslog, at pengene til forslaget, skulle findes på jobcenter-budgettet og dermed ikke betales af den nære velfærd.

Det er jo ganske enkelt et borgerligt forslag. Vores ældre skal plejes af ansatte, der forstår og taler et tydeligt dansk. Ditte Rust kalder det symbolpolitik. Jeg kalder det borgerlig anstændig politik, når man møder vores ældre medborgere og deres behov med værdighed.

Vi har i Dansk Folkeparti Guldborgsund, siden vores forslag blev fremsat i avisen, modtaget talrige henvendelser fra borgere og pårørende, der ude i den virkelige verden, bliver mødt af sprogudfordringerne. En hørehæmmet ældre medborger, der bare nikker, når han bliver tiltalt på en måde, han ikke forstår. En plejer der ikke kan videregive informationer til kollegaer ved vagtskifte etc. Det ville have klædt byrådet, at forstå virkeligheden, inden de trykkede på automat-nejét, bare fordi forslaget kom fra Dansk Folkeparti.

Det kunne såmænd også ligne, at Venstre er ligeglade med borgerligheden i vores kommune. De har som bekendt indgået valgforbund med Alternativet. Så en stemme på Venstre – kan sikre Alternativet indvalg.

Hvis du som borger, kan se en idé i, at vores ældre medborgere bliver mødt af plejepersonale, der forstår og taler dansk, skal du stemme på Dansk Folkeparti. Meget gerne personligt på mig, kandidat nummer 6 på liste O, Bob Richard Nielsen

Bob Richard Nielsen
Peter Freuchensvej 11
4800 Nykøbing Falster

Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Forsøgte at stikke af fra politiet: Forklaringen fandt de på hans bopæl

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles

Guldborgsund

Her er de udfordret af opkørte stier