Annonce
Debat

Corona er ikke blot en god cigar.

Ingen kunne på forhånd vide, hvor slem coronaen og udbredelsen af den dødelige virus ville blive da den brød i årets første måned.

Myndighederne i ind,-og udland frygtede, at cornaen ville medføre en høj dødelighed i befolkningen.

I Danmark har konsekvensen hidtil været, at man har lukket hospitaler og sendt syge og plejekrævende patienter hjem, antagelig både for ikke at sprede virus og for at være klar til at tage imod de forventede store mængder patienter.

Alligevel, fremgik det forleden af medierne, har coronaen spredt sig fra Slagelse Sygehus, uden det dog fremgik, hvorledes myndighederne agter at håndtere den sag eller på hvilken baggrund den er opstået; den slags behøver den danske befolkning ikke have noget særligt kendskab til.

De ansvarlige skal stadig tage stiling til den vanskelige opgave det er at beslutte, hvor mange døde, man vll være tilfreds med på bundlinjen, holdt op imod prisen for et nærmest lukket land.

Da Tyskland lukkede sine grænser fulgte statsminister Mette Frederiksen beslutsomt efter, ligesom andre EU lande gjorde, til trods for EUs messen om de nærmest ukrænkelige fordele ved de åbne grænser, og på den anden side både politikeres og mediers evindelige snak om, at lukkede grænser er højreorienteredes våde, men i virkeligheden uladsiggørlige drøm.

Det umulige kan alligevel vise sig at være det muliges kunst.

Som de af EU landene gennem-kritiserede tidligere tiders nationalstater, så man næsten skulle tro, at der var tale om et USSR'sk produkt, har de enkelte EU lande ikke desto mindre lukket sig om sig selv for forsøge at redde, hvad reddes kan.

I USA har influenzadødeligheden længe ligget på omkring ca. 37.000 om året, et enkelt år ca. 80.000 uden dette forhold aftvang sig mediernes bevågenhed.

Indtil videre, er antallet af dødsofre for corona virus lavere end gennemsnittet for influenza dødelighed, og viser det sig samtidig noget af en blandet landhandel; for noget tyder på, at der er tale om, at både ældre, i forvejen syge og samtidig hovedsaligt, 2 ud af tre, mænd, der dør.

Ikke desto mindre, kritiserer medier i USA, Præsident Trump for ikke at have været forudseende nok; skønt han lukkede for tilgang udefra sidst i januar 2020, hvor både medier og demokrater anså handlingen både racistisk og grundløs; for da havde man endnu ikke haft et eneste dødsfald.

I følge samme mediers og demokraters logik, skoser man ikke desto mindre Præsidenten for at gribe ind for sent.

Andre opfatter samtidig coronavirus udbruddet, som en kærkommen lejlighed for Kinas Præsident Xi til at videreføre den efterhånden 40 år lange krig imod Vesten, som Kinas Kommunistiske Parti har ført uden nævneværdig modstand.

I følge Trump, er der god grund til at undersøge om Kinas ledere bevidst har ladet kinesere fra det coronaramte område rejse til Europa og USa men ikke til hovedstaden.

I hvert fald, har en konsekvens været, at USA ikke længere betaler til WHO; idet USA, i følge forretningsmanden, som er præsident samme sted, ikke får noget for pengene.

At denne konsekvente adfærd kan forarge både danske politikere og medier vækker næppe den store undren, ikke mindst fordi, man efterhånden længe har kunnet konstatere, at samme ublu segment har snablen så langt nede i statskassen som muligt, alt imens, man på den anden side lystigt svinger og lystigt har svunget sparekniven over den service borgerne får for sine skattekroner.

Over 60 gange har danske politikere stiltiende efterkommet EU kommissionens krav om nedskæringer i sygehussektoren.

At danske borgere nærmest utrætteligt lader sig forføre af danske mediers og politikeres røgslør er både begrædeligt og beklageligt.

Denne tilstand kan minde om selvvalgt uvidenhed, og synes meget fjern fra vor Grundlovs vise fædres samfundsopfattelse, som det glansfuldt til sidst fremgår af Frihedsstøtten på Vesterbro i København:

"Kongen bød Stavnsbaandet skal ophøre

Landboe Lovene gives Orden og Kraft

at den frie Bonde kan vorde

kiek og oplyst

flittig og god

hæderlig Borger

lykkelig"

Venlig hilsen

Bjarke Rosenkilde

Ellehammersvej 13 B

4840

Nr. Alslev

Annonce
Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet