cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Danmark er ikke på vej til en dansk udtræden af EU

Forleden udtalte stifteren af det britiske parti: The Brexit Party, Nigel Farage, at Danmark vil være det næste EU-medlemsland, som kommer til at forlade EU. Som medlem af Radikale Venstre er det ikke nogen overraskelse, at jeg er fuldkommen imod at Danmark eventuelt forlader EU.
30. januar 2020 kl. 20:59 Af Anton Ebsen

Danmark er et lille land med en åben økonomi, hvor halvdelen af vores BNP kommer fra eksporten, hvilket primært skyldes de muligheder, som liberaliseringen af de fire friheder ifølge Romtraktaten giver. Friheder som fri bevægelighed af arbejdskraft, varer, tjenester, kapital.

Danmarks udtræden at EU er ikke noget, som ligger lige i horisonten. Danmark er nemlig et af de mest EU-positive lande i den Europæiske Union, når man kigger på de seneste målinger. Grunden til at EP-valget 2019 viste så pro-europæiske tendenser var grundliggende fordi flere unge valgte at stemme til dette valg og at de stemte positivt for EU. De unge ville have en ny retning indenfor for EU, og dette viser at de ikke ønsker Danmarks udtræden af EU.

Tanken er at Danmark i EU passer godt sammen med vores kulturforståelse. Danmark er et lille land og vi kan ikke stå alene med de store forandringer som vore europæiske sammenhold har brug for.

Danmark har tidligere været et land, som holdt sig meget til det euroskeptiske Storbritannien, og derfor er mine forhåbninger, at Danmark finder sammen med lande der går foran i det europæiske samarbejde.

Anton Ebsen

Forhenværende EP-kandidat for Radikale Venstre

Kraghave Gaabensevej 83

4800 Nykøbing Falster
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: EVA TERNDRUP

Halal. 27. februar 2020 kl. 11.41

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15