cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Danmark kom for sent

Hvor er det ærgerligt, at vi ikke i tide kom ud af Afghanistan. Tilbagetrækningen fra vores 20-årige krigsindsats er ikke særlig køn.
22. august 2021 kl. 23:00 Af John Wennerwald

Ingen kunne vide, at det gik så hurtigt for Taleban at komme tilbage og generobre Afghanistan. Amerikanerne vidste tilsyneladende heller ikke noget om Talebans hurtige fremmarch eller også er de bare ligeglade med, om der er lidt kaos på vej ud. Bare de får deres egne styrker ud, med intet eller et begrænset tabstal.

Tilbage står vi med et scenarie der allermest minder om at trække proppen op af et badekar; Taleban har overtaget landet på rekordtid.

Vores indsats har ikke været spildt for der er helt sikkert områder, der har ændret sig til det bedre. Sikkert er det, at der på de 20 år, som indsatsen har varet, er mange mennesker forandret. De har mærket den vestlige verdens samfundssind og vil nok ikke have Talebans dagsorden. I hvert fald i de større byer.

Vi må nu håbe på, at Taleban tager let fat i Afghanistan. Alternativet med et hårdt greb og et terrorregime, som slår hårdt ned på den vestlige tankegang vil få omfattende konsekvenser. Den spirende forandring vil i så fald blive sat tilbage.

John Wennerwald

Annonce

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47
ANNONCE