cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Dannebrog og Guldborgsund-flaget burde have plads i byrådssalen i Nykøbing Falster

Byrådssalen på Parkvej 37 i Nykøbing Falster er langt fra æstetisk og næppe et syn, der hverken fryder de besøgende ved vielser, de tilstedeværende under byrådsmøderne eller rengøringspersonalet, når alle andre er gået hjem. Sagt med andre ord ansporer byrådssalen hverken til handling, udvikling eller lokal stolthed.
17. januar 2020 kl. 15:58 Af Simon Hampe Sørensen

Til dags dato undres jeg til stadighed over, hvordan vores Dannebrog ikke for længst har fundet sin vej ind i den guldborgsundske byrådssal. Dannebrog er langt mere end blot et hvidt kors omgivet af rød kulør. Det er nemlig symbolet på vores ophav, identitet og kultur.

Kursen for vores kommune er fremad. Derfor burde byrådssalen også bestå af Guldborgsund-flaget side om side med Dannebrog. Dannebrog illustrerer dét vi som land og folk er formet af, mens Guldborgsund-flaget understreger handling og fremtidig udvikling i vores stolte sydhavslandsdel.

”Det guldborgsundske mindset” findes beskrevet i kommunens Planstrategi 2018 og påpeger ganske fint, ”[en] kommune skabes i fællesskab.” Det betyder bl.a. vi skal være bevidste om, vi som borgere udgør et større fællesskab – men hvilket fællesskab? Ja, det fællesskab er selvfølgelig Danmark og Guldborgsund Kommune. Selvsagt burde der af samme årsag være én fane med Dannebrog og én fane med Guldborgsund-flaget til at beklæde fløjene ved det nuværende vægmaleri i byrådssalen. For nogle ville det måske virke som nationale og kommunale symboler, hos andre som et tegn på stolthed, men for langt størstedelen af de guldborgsundske borgere, vil selvbevidstheden tage over og minde os om, vi er fælles om noget større end os selv.

De bedste hilsener

Simon Hampe

Næstformand, Dansk Folkeparti Guldborgsund

Clematisvej 4B, 4840 Nørre Alslev
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06