cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Den blå og efterhånden "hullede" landevej

Politikerne fra Lolland kommune har fået et opråb fra ø-kontaktudvalget,
10. juni 2020 kl. 11:59 Af Linda Sommer

”Kan vi tage en konstruktiv debat om færgefart, og ikke se på besparelser i 2021?”. ”Ja det kan vi godt, siger vi i Lokallisten Lolland”.

Grunden er ganske enkelt, at der er et driftsregnskab, som balancerer med 32.3 mio. kr. og heraf giver Lolland kommune en underskudsdækning på 1.2 mio. kr. Det ser fornuftigt ud.

Vi ser alt for mange tiltag, der bevirker afvikling af vores landsbyer og øer frem for udvikling. Vil vi være en attraktiv grøn og blå kommune, hvor vi tiltrækker nye borgere og virksomheder, der kan lave iværksætteri og bidrage til at betale skat til kommunen, da må fundamentet for, at det kan lade sig gøre være i orden. Fejø har f.eks. selv knoklet for at skabe et fantastisk børnehus, der har vækstet. Vores øer er frugt-og grønt perle for virksomhederne og der bæredygtig turisme og bosætning. Nu må man ikke politisk dræne færge, for dermed at udsulte livet på øerne. Der er hver dag leverancer af mælk, frugt, afgrøder, fisk m.v. som skal kunne komme fra de lokale virksomheder, og der er folk, der skal kunne passe deres arbejde og leve deres liv, som nu engang foregår 24/7.

Vi husker tydeligt borgmester Holger Schou Rasmussen, der ved et valgmøde foreslog øboerne fra Askø, at de kunne få en robåd og en garage i Bandholm, til gengæld for en færge. Måske sarkastisk ment, og dog!

Der skal være styr på, hvad man vil med øerne og færgefarten for fremtiden. Vil man udvikling frem for afvikling? Vi er klar til en debat.

Linda Sommer & Leo Christensen

Lokallisten Lolland

Østervang 28, 4930 Maribo
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39