cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Det Falsterske Diges holdbarhed

Marielyst den 11. Juli 2020
12. juli 2020 kl. 20:57 Af Tom Ahlqvist

Vedrørende:

Det Falsterske bæreevne på digekronen. 

Kystinspektoratet har nu oplyst, at diget har en bæreevne som ikke er i risiko for, at der kan etableres en cykelsti og derved en plan digekrone som er forsvarlig at benytte for alle inkl handicappede, gangbesværede, børnefamilier med barnevogne, klapvogne, kørestole osv. 

Efter mere end 30 år er det nu endelig blevet bekræftet fra Kystinspektoratet, at vores dige det Falsterske dige er at betragte som det Lollandske dige. Vi er så heldige at have en væsentlig fordel ved at have klitten som en buffer med vandets indtrængen

På initiativ og medlem af ( initiativgruppen mod digets forfald ) har jeg været i kontakt med Kystinspektoratet som en op følgning af deres tilsyn har i juni måned 2020. Efter en længere snak om historikken og den faktuelle situation har Kystinspektoratet oplyst , at de ikke ser problemer i at forstærke digekronen som fleks Det Lollandske dige, da de 2 diger minder meget om hinanden i opbygning osv. 

Men at Det falsterske dige er betydeligt mere beskyttet fordi vi har klitten til at tage trykket fra Østersøen. 

Nu ser gruppen frem til at høre hvad digeformanden nu har af argumenter for ikke at vi i fællesskab kan få et fornuftigt dige at færdes på. Efter formandens sidste udmeldinger i dagspressen skal  vi jo være glade for, at vi må gå på langs af diget og ikke kun tværs over. I princippet begår vi en kriminel handling ved at gå på langs af diget. 

Her i sommer har jeg været på diget fra Birkemose i syd og til Havlykke i nord og jeg må desværre tilstå, at den kritik som er rejst er berettiget. Aldrig har digekronen været i så ringe stand. Regnskabet fra 2019 bekræftiger også at der ikke er brugt penge på digekronen. Man kunne godt fristes til at tro, bestyrelsen vil vise slitagen med relation til den kommende retssag. 

Men nu har vi et stærkt fagligt argument fra Kystinspektoratet som oplyser, diget kan tåle en belastning ved at indrette kronen så den er til og fUdmeldinger

Cyrild Jørgensen

Digeskatteyder

Vestre Fasanvej 7,

Marielyst,
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58