cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Det er da en god start

For ikke særlig længe siden, blev Danmarks finanslov for 2020 vedtaget. Dette er en finanslov som er indgået mellem SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og Socialdemokratiet. De har sammen forhandlet sig til en finanslov, hvor folkeskolen får en ekstra milliard, psykiatrien bliver styrket og den grønne omstilling har fået en vigtig plads på dagsordenen.
03. januar 2020 kl. 12:20 Af Steffen Bjørnsgaard Bagger

Jeg ser disse mærkesager som en rigtig god start, for det Danmark vi skal lære at kende de næste fire år. Det tænker jeg af mange årsager, men det er nok mest fordi, at Mette Frederiksen gerne vil forbedre Danmark for den nye generation. Hun har i samarbejde med ligesindede partier fået sat styrkelsen af børnenes velfærd øverst på dagsorden. Det er et godt stykke arbejde, synes jeg.

Den første januar holdte statsministeren sin første nytårstale. Det var en nytårstale, hvor man især kunne høre, at Mette Frederiksen har børnene i sinde. Som hun jo også sagde i valgkampen, ville hun være børnenes statsminister. Men stadigvæk oplever jeg, at op til flere mener at Mette og hendes regering har glemt noget vigtigt. De mener at hun har glemt de ældre. Jeg kan godt se, at den yngre generation er mere repræsenteret i denne finanslov og statsministerens nytårstale. I hvert fald mere end hvad de ældre er. Det er også en almindelig viden, at ældreområdet sakker noget bagud. Det gør børneområdet også. Det gør sundhedsområdet også. Det gør transportområdet også. Jeg kunne sagtens blive ved med at skrive, hvilke dele af samfundet og den offentlige sekter der mangler støtte og hjælp, men en ting er i sikkert. Det danske velfærdssamfund har brug for et løft.

En finanslov kan ikke klare alle problemer på en gang. Når et samfund som vores har så mange ting der skal forbedres, skal man bruge tid og fornuft. Men tidsnok vil vi kunne forbedre vores fælles Danmark.

Det er for mig også vigtigt at nævne, at jeg synes børn er et rigtig godt udgangspunkt for en ny finanslov. Selvom der er mange ting i samfundet der skal rettes op, må vi huske på, at fremtiden hører til den nye generation. Derfor er netop børn nok det bedste udgangspunkt for et moderne velfærdssamfund, der står til at skulle forbedres. Så jeg tænker ikke at de ældre er blevet glemt, men et bedre ord ville nok være gemt. Det moderne velfærdssamfund er på vej, men vi må starte et sted, og jeg tror at børn er en rigtig god start.

Steffen Bjørnsgaard Bagger

DSU Vordingborg

Vordingborg
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19