Annonce
Debat

Det giver mening at Sundskolen forbliver i Sundby!

Beklager Toreby - Men det skal gi’ mening!

Toreby skole skulle aldrig have været lukket! Det var en kæmpe fejltagelse at lukke skolen dengang - det er der slet ikke nogen tvivl om. Derfor lad os nu ikke begå en ny fejltagelse igen!

Faktisk kunne man allerede inden lukningen af Toreby skole dengang forudse, hvad konsekvensen ville blive. Øvelsen var foretaget i mange andre kommuner forinden, og med stort set samme nedslående resultat, nemlig at lukninger af landsbyskoler medførte afvikling af de små lokalsamfund…

Vær nu realistisk! Toreby bliver ikke en landsby igen, hvor børnefamilier bare valfarter til og køber huse, bare fordi der lige bliver bygget en ny skole i Toreby, -Så let fungere det ikke i praksis!

Jeg har i hele denne debat fundet det meget let købt, når man fra Torebysiden argumentere for, at man f.eks. bare kan pumpe midler ud af EU, hvis skolen bliver placeret i et landdistrikt, med det argument, at skolen bliver billigere at bygge… -Er det en kvalitet i sig selv?

-Og er det overhoved muligt at kunne opnå en sådanne øget EU støtte når det kommer til stykket?

-Ligeledes er det opsigtsvækkende, når Toreby benytter sig af "kreative" regnemetoder, som forsøger at skabe en illusion af, at børnetallet stort set er identisk i både Toreby- og Sundby området - Det er både uværdigt- og decideret usandt!

- Og helt ærligt, tror borgene i Toreby egentligt selv på den påstand? Langt størstedelen (ca. 75 %) af de skolebørn der bor i distriktet, bor rent faktisk i Sundby -Øster Toreby – Nagelstiområdet.

Sundby er med sine tæt på 3000 borgere kommunens tredjestørste byområde – større end f.eks. Nørre Alslev. Sundby oplever en stigning i huspriserne, og mange nye tilflyttere. Sundby har i en længere årrække, været i en konstant positiv udvikling både i forhold til erhvervslivet, boliger og kulturelle aktiviteter...

De lokale daginstitutioner er fyldte i Sundby, bl.a. fordi mange børnefamilier vælger Sundby til. Særligt de sidste par år har denne udvikling været tydelig, og der er ikke noget som helst som peger mod, på denne udviklingen skulle ændre sig de kommende år - Tværimod!…

Hele Guldborgsund kommunes ”Kraftcenter” tanke giver absolut ingen mening, hvis den nye skole ikke placeres der hvor behovet, mulighederne og udviklingen finder sted, eller rettere sagt, der hvor muligheden for at den kan finde sted er!

-Etableringen af et kraftcenter i Sundby, vil i allerhøjeste grad være afhængig af den nye Sundskole, som kan tilgodese de behov hele skoledistriktet har, og på sigt være en dynamo og driver i udviklingen af både Sundby området, som Toreby mere generelt.

Sundby tæller ikke mindre end tre dagtilbud, som alle nyder godt af nærheden til skolen, og som alle arbejder aktivt med brobygning til skolen – og overgangen fra at være børnehavebarn til skoleelev.

Placeringen af skolen centralt i Sundby vil betyde, at skolen (for)bliver hjertet i Sundby – et naturligt samlingssted, hvor man mødes både i skoletiden, men også efter skoletid – hvor børn, unge og voksne i dagligdagen naturligt vil komme forbi.

Transport til og fra Sundby understøttes desuden af lokalbanens trinbræt i Øster Toreby…

-Og så vil jeg i den forbindelse slet ikke komme ind på, hvor meget det ville koste at transportere alle Sundbys mange skolebørn den anden vej, med skolebus mod Toreby, den lader jeg bare hænge i luften…

Alt i alt er argumenterne for at placere den nye skole i Toreby generelt set bare ikke stærke nok!..

-Vælger man trods alt at placere skolen i Toreby alligevel, kan dette måske føre til et nyt ”kaos” i kommunen, med nye store økonomiske udfordringer!

-Hvem tør tænke på hvad der ville ske, hvis Sundby borgere måske vælger at foretrække et privat skoletilbud i stedet, eller måske begynder at flytte deres børn til en af de andre folkeskoler i Nykøbing i stedet?

-Valget om eventuelt at skifte skole ville være naturligt for mange i Sundby, da størstedelen af Sundby borgerne i forvejen arbejder i Nykøbing, og skal den vej alligevel…

HUSK - AT TINGENE SKAL GI’ MENING!

Morten Janik
Fuglsangvej 24
4800 Nykøbing F.

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken