cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Digekrigen

Der var engang en kendt person der sagde: "forlig jer i skabhalse" - således har jeg lyst til at sige igen i forbindelse med debatten om cykling på diget. Det Falsterske Digelag og Guldborgsund Kommune må se at stoppe krigen og finde et forlig. For mere end 25 år siden blev der fremlagt et projekt der hed Marielyst Vision 2000, dette gennemarbejdede projekt blev gemt i en politisk syltekrukke da det var fremlagt af et parti der begyndte med V. Ikke desto mindre er mange af de projekter der er gennemført på Marielyst i dag stort set taget fra denne arbejdsmappe. Desværre er afsnittet omkring gående og cyklende turister endnu ikke gennemført, på trods af vi aldrig har haft så mange cykelturister som nu! Derfor bringer jeg her ( efter bedste hukommelse ) nogle af de ideer fra arbejdsmappen til brug for et fornuftigt digeforlig.
24. august 2018 kl. 19:58 Af Carsten Pedersen

Der stod B.la. det findes fornuftigt at lade cyklister køre på diget syd for Bøtøskove og nord for Elkenøre. Cyklister og gående bevæger sig i utrykke omgivelser når de færdes på vejen Bøtøvej, grundet den stigende biltrafik. Vi foreslår derfor at Sydfalster Kommune gør "katastrofevejen" - Læs: Digevejen til en kombineret cykel-/gåsti med lys, således turister kan færdes trygt på strækningen Elkenøre til Bøtøskoven.

Jeg mener det oplæg burde kunne tilgodese alles behov, selv Det Falsterske Digelags!

Syntes i øvrig at det er en kæmpe skændsel at flere grundejerforeninger mener at den bedste måde at vedligeholde deres vejnet er at tonse flere kubikmeter småsten ud på vejene. Det er totalt umuligt at cykle på de veje - tænk jer om hvis vi skal beholde vore cykelturister!!

Carsten Pedersen
Fyrrevænget 4
Sillestrup Strand
4872 Idestrup
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07