cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Dyrere cigaretter

Rygning skal begrænses i Danmark, så færre får kræft og dør af det. Vi skal bruge alle midler, og gøre alt hvad vi kan for at børn og unge holder sig fra rygning.
22. september 2019 kl. 20:56 Af John Wennerwald

Prisen på tobak er en vigtig faktor, når vi taler om unge og rygning. Derfor skal der en markant prisstigning til, så de unge mennesker ikke starter med at ryge. Hvis kurven skal knækkes, og vi skal skabe mere lighed i sundheden, er der behov for handling.

Den nye regering har foreslået at hæve prisen for en pakke cigaretter med ti kroner over to år. Pakkerne skal gøres neutrale i udseendet og gemmes væk bag disken. Der skal indføres røgfri skoletid og bedre kontrol med salget af cigaretter. Alle elementer er skridt i den rigtige retning, men der skal gøres mere.

Sidste år var første gang i 20 år, at antallet af rygere steg i Danmark.

Som regionspolitiker med fokus på sundhed, skal prisen hæves mere end regeringen foreslår. Så undgår vi at skulle behandle borgere med rygerrelaterede sygdomme som kræft, slagtilfælde, hjertekarsygdom, diabetes, KOL, lungebetændelse, tuberkulose, astma, øjensygdomme, leddegigt, hoftebrud, og nedsat fertilitet hos kvinder.

Selvfølgelig påvirker prisen også ”ældre” rygere, men i denne sammenhæng er det et offer, som må accepteres. Vores børn skal ikke dø tidligt på grund af rygning.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47