cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Endelig ændres voldtægtsparagraffen

Den nye regering arbejder fortsat på, at ændre ”voldtægtsloven” og er nu sammen med Folketingets øvrige partier tættere på end nogensinde før, at få ændret ”voldtægtsloven”.
23. februar 2020 kl. 21:40 Af John Wennerwald

Straffelovsrådet har netop gennemgået tidligere voldtægtssager og vurderer, at loven i dag ikke afspejler, at sex altid skal være frivilligt for de involverede parter. Straffelovsrådet foreslår derfor, at ordet 'frivillighed' skrives ind i straffelovens paragraf om voldtægt.

Bliver forslaget til lov, vil det konkret betyde, at anklagemyndigheden skal bevise, at der ikke har været et samtykke mellem parterne inden sex. Dvs. en respekt og samtykke i form at handlinger. I dag skal anklagemyndigheden bevise, at der f.eks. har været tvang eller vold i handlingen.

Ændringen betyder ændrer ikke på bevisbyrden; Anklagemyndigheden skal stadig, som i dag, løfte bevisbyrden.

Som skrevet før, mener jeg, at sex uden samtykke eller frivillighed juridisk set skal betragtes som en voldtægt. Det glæder mig derfor, at Justitsminister Nick Hækkerup forventer at fremsætte et lovforslag i april, så en ny lov kan falde på plads, før Folketinget går på sommerferie.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30