cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Falsk varebetegnelse

Jeg har for nogle år siden valgt en fastprisaftale med et elselskab der nok sidder på hovedparten af kunder i vores område.
14. november 2021 kl. 23:41 Af Michael Skovbon

Nu skulle aftalen så gentegnes, jeg modtog en mail med tilbud om 100% grøn strøm til en pris som var næsten fordoblet, både udsagnet om grøn strøm og prisen fik mig til at ringe til selskabet, her fik jeg at vide, som jeg forventede, at min strøm jo som sådan ikke var grøn, men de "gentegner" mit forbrug i et grønt energiselskab som så forpligter sig til at levere mit strømforbrug ud i nettet på et eller andet tidspunkt, resten af tiden ville jeg så modtage strøm fra kulværker ell a-værker i udlandet, jeg fik så en lavere pris når jeg er ligeglad med denne underlige konstruktion som jeg alligevel aldrig ville kunne kontrollere, dette fik mig så til at reflektere lidt over tingene.

Nu får jeg lidt billigere strøm stadig til fast pris, det er da utroligt når den fossile energi er historisk høj ude i europa, så tænker jeg, uanset hvor mange møller vi opsætter vil der altid være perioder med vindstille, så vi må altid være koblet op på internationale net for at sikre vores forsyning, vi ved Finland udbygger deres a-kraft, Polen vil erstatte kul med a-kraft, indtil nu har vi betalt 15-25 øre/KW for svensk a-kraft strøm, vindmølle strøm koster, afhængig af flere faktorer 30- 105 øre/KW.

Hvad så om 20 år når Brædder og co. har klistret hele Lolland/Falster til med møller og disse skal konkurrere med endnu mere a-kraft, kommer vi så til at se det ene efter det andet af de grønne elselskaber gå konkurs i næste række en masse lodsejere der ikke får leje ind som planlagt osv osv.

Samtidig må vindmøllestrømmen jo til at blive endnu dyrere, da der nu er EU krav om genanvendelse af vingerne, den eneste genanvendelse man har opnået til dato er at levere nogle rensede fibre til bilindustrien, hvor de så gør af det når bilen er udslidt melder historien ikke noget om, i øjeblikket er der her på Lolland nedgravet 250 ton vinger, overalt i landet flyder det med gamle vinger, ingen ved præcis hvor mange tons, miljøstyrelsen har på et tidspunkt estimeret 1500-2500 ton.

Så mon ikke det nye byråd skulle klappe hesten inden hele kommunen skal leve af vindmøllestrøm.

Annonce

Hæng mig ikke op på præcise nutids tal, alle oplysningerne er fundet på nettet, de stammer ikke fra samme dato, tallene forandrer sig selvfølgelig, men tænk over det.

Michael Skovbon

Nørregårdsvej 46

4990 Sakskøbing
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06
ANNONCE