cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Fattigdomsgrænsen genindføres

Den nye regering vil indføre en ny fattigdomsgrænse, som kan hjælpe med at sikre, at der bliver færre børn som vokser op i fattige familier.
07. juli 2019 kl. 22:38 Af John Wennerwald

Fattigdomsgrænsen blev vedtaget i 2013 på baggrund af et ekspertudvalgs anbefalinger og efter inspiration fra bl.a. OECD og EU. I 2015 afskaffede Venstre-regeringen målestokken for fattigdom i Danmark, fordi de mente grænsen ikke hjalp de borgere som økonomisk lå under grænsen.

Hvis den daværende fattigdomsgrænse genindføres, så svarer det til at en familie på 3 personer har et rådighedsbeløb efter skat på kr. 18.200 om måneden. Beløbet skal dække alle udgifter til bolig, mad, forsikringer, tøj, medicin, transport, reparationer, fritid osv.

Det at fastsætte økonomiske pejlemærker for hvornår man er relativ fattig i Danmark, er desværre blevet en typisk rød og blå kastebold, som trækkes frem og tilbage ved et regerings-magt-skifte.

Den blå regering mener ikke, at en fattigdomsgrænse kan hjælpe de fattige og de røde mener den kan hjælpe med at belyse problemet.

Jeg mener, det er den rigtige vej med en fattigdomsgrænse. Det er fornuftigt at have et redskab til at vurdere om familier og børn lever i økonomisk fattigdom.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37