cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Flere danske film vises i biograferne med undertekster

Flere danske film med tekster i Søllested Bio
05. februar 2019 kl. 11:47 Af Bent Hansen

Nu bliver der bedre forhold for mennesker med nedsat hørelse i Søllested og omegn, når det handler om at kunne gå i biografen og se en dansk film med undertekster. Søllested Bio har nemlig besluttet fast at vise de danske film med undertekster mandage og tirsdage i visningsperioden. Langt de fleste danske biograffilm fås i dag i en version med undertekster, og derfor har biograferne god mulighed for at sætte tekster på til glæde for de mange danskere med nedsat hørelse, her er der ca. 800.000 på landsplan.

I Høreforeningen glæder vi os over Søllested Bios beslutning. Vi har i gennem det sidste års tid haft et rigtig godt samarbejde med biografen, og den 3. marts vises den danske film Happy Ending med undertekster i anledning af Verdens Høredag. Vi håber, at den faste tekstning mandag og tirsdag vil brede sig til resten af ugens dage, og at flere biografer bliver inspireret. Erfaringer fra fx Korsør Bio og Valby Kino, der begge kører med fuld tekstning alle ugens dage, viser, at mange biografgængere er glade for undertekster på danske film. Det samme viste det forsøg som Høreforeningen gennemførte sidste år i Herning og Randers.

Bent Hansen
Ågabsvej 7

4930 Maribo

Formand for Høreforeningen Lolland Lokalafdeling
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15