cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Fluer & Folkeslag

I Danmark er der så mange der har tanker og meninger om indvandring,samfundet og fremtiden, at man næsten ikke ved hvor man skal begynde eller ende, så måske er det en god ide at begynde i Kristelig Dagblad d. 15/9 2009, hvor forfatteren Carsten Jensen er citeret:.
24. november 2018 kl. 22:29 Af Per Johannes Eskildsen

”Vi kan lære meget af Marstallerne. Danskerne har nemlig fortrængt deres maritime islæt. Det er tragisk, for vi er midt i en globalisering, hvor vi må lære at leve med de fremmede. Sømanden opsøgte netop de fremmede. Her er en nøgle til at gøre Danmark i stand til at møde den nye tid”.

Men inden vi nu sender alle de fremmedefjendske på søfartskursus med skoleskibet Dannebrog kunne vi måske også lede efter en nøgle hos et andet Martal barn, nemlig Carl Rasnussen der var den første Grønlandsmaler og som faldt over bord og druknede på handelsskibet Peru på vej fra Grønland til Danmark.

Mange mener at han med sit tungsindige religiøse sind begik selvmord og handelsskibet Peru er med sit navn et glimrende glimrende eksempel på civiliciationers erobringer og død, så måske er ego døden den nøgle som Carsten Jensen efterlyser.

Det samme syntes Carl Rasmussen sikkert, ihvertfald malede han den store altertavle i Marstal kirke hvor Jesus stiller stormen på søen, der vel symboliserer hvordan sjælens vildfarelser kan finde fred i troen, hvilket dog tilsyneladende ikke virkede for Carl Rasmussen.

Ikke fordi troen ikke er nødvendig, men måske søgte Carl Rasmussen den, som Karl Popper troede på filosofien som sandheden til en bedre verden, hvorimod en mand som Ludvig Wittgenstein mente at det drejer sig om at lukke fluen ud af flasken og ikke skide højere end egen røv.

Men nu er verden stadigvæk befolket af en sand syndeflod af pseudo interlektuelle, halvbagte troende af enhver art, en mere eller mindre forstyrret samling af fremmedfjentlige, skøre finansfolk, for ikke at tale om den hær af mediefolk der ikke ved meget bedre.

Så det er ikke for den kant man skal forvente at fluen bliver sluppet ud af flasken eller lortedyngen kommer under røvhøjde for de har vel i en vis forstand, ligesom Carl Rasmussen, kastet sig i bølgerne mens de stod og malede på handelsskibet.

Til gengæld bekymrer de mennesker for hvem det er lykkedes at få fluen ud af flasken sig, knap så meget om verdens tilstand, for de ved at alle dem som kaster sig overbords er det spild som tilsidst dæmper stormen på søen, sådan billedligt talt.

Per Johannes Eskildsen

Sognefogedvænget 36, 1

4970 Rødby
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28