cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Forbyd lattergas

Lattergas skal bruges som bedøvelsesmiddel hos tandlæger eller som drivgas til barberskum og flødeskum eller andre fødevarer på sifonflaske. Ikke som rusmiddel. Misbruget har nu nået et omfang, som skal stoppes. Det er især de unge, der benytter lattergas til en hurtig, billig og kortvarig rus.
18. august 2019 kl. 22:18 Af John Wennerwald

Tilfældige steder ligger brugte lattergaspatroner. Igen og igen ses misbruget på festivaler og alle mulige andre steder rundt omkring i landet. Bunkerne af brugte patroner viser tydeligt, at der ikke er pyntet lagkager, men at der foregår et misbrug.

Der er behov for en generel regulering af salget af lattergaspatroner og en større viden blandt folk omkring, hvad lattergas gør ved kroppen, og hvorfor det kan være farligt.

Der er brug for en tydelig politisk indsats, hvis misbruget skal påvirkes og reduceres.

Der er flere redskaber til begrænsning af misbruget; en aldersgrænse ligesom med køb af alkohol, et købsmaksimum på antallet af patroner, færre salgssteder og et generelt forbud af salg.

Det er på tide at sætte ind overfor problemet, så børn og unge skånes for at komme ud i et misbrug af lattergas.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06