cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Frihed – også til at vælge skole

På byrådsmødet d. 9/2 besluttede et flertal af byrådet uden om Venstre at tilsidesætte forældrenes ret til frit skolevalg. Begrundelsen var, at man ønskede at styrke og udvikle Lindeskovskolen ved at tvinge elever væk fra Østre Skole og hen på Lindeskovskolen. Det skete på trods af Folkeskolelovens intention om, at ”Forældre har krav på, at deres barn optages i en folkeskole efter eget valg i bopælskommunen” (§ 36, stk. 3).
14. februar 2017 kl. 15:42 Af Ole K. Larsen

I Venstres principprogram fremgår det, at ”Frihed betyder fravær af tvang – men også, at mennesket er frit til at tage ansvar for sit eget liv”. Det er et afgørende princip for os i Venstre, at vi hele livet skal have størst mulighed frihed til at træffe valg angående vores eget liv. I Venstre tror vi på, at mennesker trives bedst med frihed, og at tvang resulterer i modstand.

Vi er grundlæggende uenige med byrådsflertallet i, at man kan skabe udvikling på Lindeskovskolen gennem tvang. Det vil derimod resultere i modstand og en modreaktion fra forældrenes side. Udvikling sker derimod, når den enkelte har friheden til at vælge, og derved føler et personligt ansvar for at yde en indsats og biddrage til fællesskabet, hvilket vi f.eks. ser blandt de mange frivillige i klasseråd og skolebestyrelser.

I Venstre mener vi, at det er vores vigtigste opgave som politikere at skabe rammer, der sikrer borgernes frihed og medansvar. Derfor stemte vi for at tilgodese forældrenes ønske om at få deres børn på Østre Skole.

Med Venlig Hilsen

Ole K. Larsen

Annonce

Borgmesterkandidat, Venstre Guldborgsund

Drosselvej 6

4880 Nysted
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43
ANNONCE