cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Gaven som bliver ved at give

Minksagen bliver desværre ved og ved at give nye udfordringer. Opgaven med at destruere minkene har tilsyneladende ikke været håndteret særlig godt.
16. maj 2021 kl. 22:22 Af John Wennerwald

Da cluster-5 varianten af Corona opstod i juni 2020 på en minkfarm i Nordjylland kunne ingen vide, at sagen ville blive ved med kaste forkerte beslutninger efter sig.

Fjernelse af smitterisiko og sikring af folkesundheden betød forståeligt nok alt i begyndelsen.

I hastværk blev mink aflivet, så danskerne kunne beskyttes mod den farlige variant.

Seneste udvikling er, at alle tre-fire millioner mink med en vægt på 13 tons er ved at blive gravet op. Minkene - eller resterne af dem - skal brændes. De har været begravet i seks måneder, så de burde være smittefri.

Opgravningen er et resultat af, at et flertal i Folketinget har vurderet, at situationen med de nedgravede mink er uholdbar for lokalområdet.

Annonce

Store midlertidige lugtgener og eventuelt potentielt forurenet grundvand er resultatet af nedgravningen. De kommende år vil nedsivningen blive kontrolleret og der vil blive etableret afværgeforanstaltninger.

Mink var inden Corona nok mest kendt som en dejlig kvalitetspels, som kunne gives i gave. Det billede er for danskerne ændret for altid.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

Annonce

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04
ANNONCE