cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Grøn Genstart, Genanvendelse og Carbon Capture

Det var overraskende positivt, da jeg mandag formiddag kunne høre at man nu vil sætte markant ind for en Grøn Genstart med massiv indsats for genanvendelse i affaldssektoren. 80 % af al plastik skal ud af affaldet inden 2030. Danmark forhindrer 800.000 tons CO2 kommer ud i atmosfæren om året. Vi skal i endnu højere grad sortere affaldet derhjemme og på arbejdspladserne. Vi skal i langt højere grad have ens affaldssortering i hele landet. Jeg mindes hvor svært det var at tale om og få ørenlyd for genanvendelsesanlæg under KV17 og KV19. Derfor er det så opmuntrende at høre at store dele af de genanvendelsesprincipper jeg gjorde mig til fortaler for, blev præsenteret idag som en konkret handlingsplan for genanvendelse, der nu sættes i værk.
18. maj 2020 kl. 12:53 Af Joan Gerti Kragh

Danmark er bagud på point i forhold til reduktion af affaldsproduktion og affaldsgenanvendelse.

Det er fuldkommen logisk for mig at Danmark nu tager ansvar for vores affald på en bæredygtig måde. Jeg er overbevist om at teknologien vil følge med og måske kan noget af teknologien i den eksisterende affaldssektor allerede anvendes. Det nye er også, at affaldssektoren ikke længere kun er en kommunal opgave, men at den udliciteres. Der ligger stort potentiale for nye grønne arbejdspladser og bæredygtige virksomheder.

Jeg spidsede særligt øre da journalisten fra Ingeniøren talte om "carbon capture", altså at binde CO2 og forhindre det kommer ud i atmosfæren. Det kan måske forekomme nørdet at man kan blive så glad for en ambitiøs genanvendelsesplan indenfor affaldssektoren. Men perspektivet med nye grønne arbejdspladser, mere personligt og ensartet ansvar for sortering af affald samt mindske CO2 udslippet fra affaldsforbrænding, er Danmark virkelig på vej til at være på omgangshøjde med de førende lande i Europa indenfor affaldssortering og genanvendelse. I min optik må det næste skridt være en plan for egentlig afvikling af affaldsforbrænding i Danmark. Den cirkulære økonomi og tænkning er en del af svaret på den globale Klima - MIljø- og Sundhedskrise.

Joan G. Kragh

(medlem af SF)

Sdr Vedby Skovvej 25

4800 Nykøbing F.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19