cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Hadbeskeder

Hadefulde beskeder og nedladende ord behøver ikke være noget ”som bare er der”. Vi undgår dem, blokerer eller unfriender venner på de sociale medieplatforme. Vi gider det ikke.
28. marts 2021 kl. 21:39 Af John Wennerwald

Facebooks politiske chef oplyser, at de hver time fjerner 10.000 stykker indhold fra Facebook i kategorien ”hate speech”. Alligevel er der meget, som kommer igennem og forpester debatten og menneskerne bag.

I en ny Megafonmåling, som TV 2 har fået lavet, svarer 68 procent af danskerne, at de afholder sig fra at deltage i debatter og samtaler på sociale medier, fordi de synes, tonen er for hård. Det er et problem.

Det er ikke kun voksne, det kan gå ud over - det går også ud over børn. Ifølge Børns Vilkår, der driver BørneTelefonen, er digital chikane og mobning et stadig større problem.

Forældre, skoler og institutioner har ansvar for vores tilgang til medmennesker på medieplatformene.

Der er ingen tvivl om, at medieplatformene også har et ansvar for, hvad der bliver ytret på deres kanaler. Her bør lovgivningen justeres, så det juridiske ansvar er tydeligt.

Annonce

Uanset hvor ansvaret bliver placeret, må vi erkende, at det hele starter hos det enkelte menneske.

Vi bærer alle et ansvar for at rydde op, så vi slipper for de hadefulde, verbale overgreb på de forskellige digitale platforme.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

Annonce

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00
ANNONCE