cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Handling skaber forvandling

”Handling skaber forvandling”, sådan siger Pernille Højmark (Sweatharts) i sin bog ”Først nu forstår jeg intet!
13. marts 2018 kl. 13:46 Af Linda Sommer

Pernille er opvokset i en familie med en alkoholiseret far og kender til den manglende tidlige indsats, der skal passe godt på børn.

Tidlig indsats er dagsordenen på en konference, som børn- og skoleudvalget i Lolland kommune inviterer til her i foråret. En konference om tidlige indsats i Lolland kommune giver rigtig god mening.

For mig som tidligere politiker i Lolland Byråd, da må jeg bare sige, at det kunne desværre være at køre ud af det samme mudrede spor, som ikke giver de nødvendige resultater i forhold til at lave tidlig indsats. Af alle de konferencer, som jeg har deltaget i, må jeg blot konstatere, at lydhørheden for de input, som kommer på dagen, de forsvinder, når politikken skal laves.

Jeg ville ønske, at man vendte metoden til, at politikkerne kommer ud på vores institutioner og skoler. At de møder vores dagplejemødrene, de frivillige der beskæftiger sig med tidlig indsats, foreningslivet, plejeforældre, socialrådgiverne, mentorerne, døgninstitutioner m.m. Lytter til deres erfaringer. Udvikling sker, hvis man tør høre kritikken fra de fagfolk, som netop har med området at gøre. Lytter vi til kritikken og anbefalingerne, kan vi justere i den tidlige indsats. Vi ved, at den økonomiske investering betaler sig bedst i de tidlige år. Afkastet kommer igen og menneskelige omkostninger kan minimeres. Tidlig indsats er et perfekt nedslag.

Spørg målgruppen, hvad tidlig indsats er for dem? Lad dem lave et forarbejde, og konferencen (når nu det er besluttet) kan have et bedre fundament og blive mere målrettet. Tal om værdier, dannelse, holdninger, dyder og det at bygge kulturbroer. Det fælles ståsted og forståelse for rejsen inden for tidlig indsats, kan gøre alle parter mere bevidste på strategien og udmøntningen.

Lolland ligger nr. 1 på børnefattigdom, hvornår får børnefattigdom en placering dagsorden? Hvad er det børnefamilier vælger til, når de flytter? Hvor bliver samarbejdet med vores landbrug, virksomheder, foreninger af?

Vi ved, at der er en sammenhæng mellem sund mad, koncentration og læring, hvis det bliver en prioritet i den tidlige indsats fra aktørernes side, vil man da sætte økonomi og administration af til at få det til at lykkedes. Vil man opnormere antallet af pædagoger, støttetimer i skoler, omlægning af børnehaver til mere natur, støttetimer i familier med sårbarheder, lave opholdssted for forældre med småbørn m.m. Hvis politikerne mener den tidlige indsats seriøst, da må handling være påkrævet. Gerne en handling, der skaber forvandling. Jeg glæder mig til at følge processen.

Linda Sommer

Medlem af Lokallisten Lolland

Lyngby-Taarbækvej 47,-60
3900 Nuuk.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen mangler læger 02. december 2018 kl. 22.45

AF: JOHN WENNERWALD

Danmarks pensionister 25. november 2018 kl. 21.48