cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Husk SFO-erne

I disse minimumsnormeringstider, hvor alle taler om daginstitutionerne og om ”hvor er der en voksen”, skal vi huske også at have fokus på SFO-tilbuddene.
26. januar 2020 kl. 20:53 Af John Wennerwald

SFO har en særdeles vigtig rolle i børnenes skolestart og i fritidslivet generelt. Så når en af børnenes største bekymringer er, om de får venner og nogle at lege med, handler det om at give børnene tryghed og rum til at udvikle nye venskaber og relationer.

Den gode SFO-tid forudsætter, at der er nok fagpersonale omkring børnene, så der kan arbejdes med det enkelte barn og sætte ind med støtte, hvis/når et støttebehov opstår. Forældresamarbejdet er her yderst vigtigt, når fagpersonalet observerer børnenes bekymringer og udfordringer i SFO-tiden.

SFO-en skal skabe sammenhæng i børn og unges liv og sikre samspillet mellem SFO-tilbuddets pædagogiske aktiviteter, skolens undervisning og samarbejdet mellem skole og hjem.

På trods af den vigtige opgave, viser undersøgelser, at normeringerne i SFO-tilbuddene de seneste år er blevet ringere. Fokus på kvaliteten i SFO-en skal huskes, hvis det ikke kun skal være opbevaring i forældrenes arbejdstid.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06