cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Hvad med vores erhvervsliv?

Nu hvor Danmark er ved at genåbne igen og økonomien skal på rette kurs, så er det vigtigt at vi værner om erhverslivet. Om de små selvstændige butikker og firmaer, der under denne krise i allerhøjeste grad har lidt. Så det er nu vi skal vende blikket væk fra de store giganter og firmaer med butikker 36 steder i landet, og i stedet kigge på de små lokale butikker, som ikke alle omfattes af hjælpepakkerne fra staten. Det er vigtigt, at de kan overleve. Uden dem dør livet nemlig ud i vores lokalområde. Et lokalområde som vi skal værne om. Vores erhvervsliv består netop også af de tyske familier, der hver sommer lejer sommerhuse i vores lokalområde, og som er en stor del af de besøgende på strandene, cafeerne og i butikkerne. De har i år ikke samme mulighed for at nyde sommeren i Danmark, og derfor bliver vores lokalområde hårdt ramt. Turismen skaber omkring 160.000 arbejderspladser som nu er i fare. For uden turister stiger efterspørgelsen ikke, og derfor mister mange unge mennesker jobbet eller muligheden for at få et job i turistbranchen. 57% af de overnatninger der blev booket i 2018 blev fortaget af tyske turister. Hvis grænserne ikke åbner for de tyske turister, mister dansk økonomi den indtægt, hvilket bl.a. vil komme til at kunne ses i vores landsdel. Her står en stor del af sommerhusudlejningen i tyske navne, og steder som Marielyst og Nysted kommer til at være tomme for de udenlandske turister.
29. maj 2020 kl. 12:34 Af Emma Marie Holm

Så hvad skal vi gøre?

Tag på flere cafeture, spis is med vennerne, køb noget tøj i de lokale butikker. Vi skal værne og passe på erhvervslivet i vores lokalområde. Uden det, ville vi ikke have et lokalområde at færdes i
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02