cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Hvor længe skal jeg vente på bussen?

Jeg bor i det man kalder Udkantsdanmark - i byen Idestrup på Falster. Hver dag står jeg samlet og venter 1,5 time på bus 741, som kører fra Nykøbing Falster til Marielyst til og fra skole. Hurtig hovedregning, er det mere end 200 timer om året. Det svarer til mere end otte døgn på et helt år!
30. september 2018 kl. 16:47 Af Josefine Rasmine Nielsen

Jeg kunne ligeså godt gå de 8 km hjem fra skole i stedet for at vente, men helt ærligt synes jeg ikke det er retfærdigt, når jeg bare prøver at passe min uddannelse. Som det er nu, så passer bustiderne bedre til privatskolebørnene end os gymnasieelever fra yderområderne. Kan det virkelig passe, at ”deres” tid er vigtigere end ”vores”? Jeg vil godt vædde på, at det ikke kun er unge på Falster som står og venter på bussen i al for lang tid. Det gør unge i hele Udkantsdanmark.

Men nu skal det hele ikke bare være negativt, jeg her en god mulighed for os unge i uddannelser kunne have stor gavn af. Jeg så gerne at alle os på ungdomsuddannelser, fik gavn af en uddannelsesbus, som kan køre og fragte elever til og fra ens uddannelser, og ud til det område man nu bor i.

Det er nu vi unge skal tage os sammen, og vise at vi er utilfredse og venter på et mirakel (og bussen). Vi bliver nødt til at tage sagen i egen hånd. Hvor der er håb er der liv.

Josefine Rasmine Nielsen

Vestergade 33 4872 Idestrup

Gymnasieelev Nykøbing Katedralskole
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21