Annonce
Debat

Kære Byråd, Stem Kæmpemøllerne i Havet

Til Guldborgsund Byråd.

Høringssvar til Skørringe Energipark

Fra

Flemming Rasmussen

Nybyvej 49, 4863 Eskilstrup

Møllerne planlægges ca 1000 meter fra mit stuehus, 700 meter fra min vinmark og 500 meter fra der mine får foretrækker at føde sine lam. Eneste baggrundslyde er vinden i trætoppene. De fleste af døgnets lyse timer er jeg udenfor. I dag har jeg besøgt tilsvarende møller på mindestensvej ved Holeby, hvor baggrundslyde også er fraværende. Oplevelsen gør det klart at arbejdet på min farm aldrig bliver det samme, såfremt vindmøllerne kommer. Lyden er inerverende monoton, og nej, jeg ønsker ikke, at min krop og sjæl skal vænne sig til dette.

Det er heller ikke hvad naboerne fortæller. I Telefonsamtale d. 21 januar fortæller de at livet har ændret sig efter opstilling af møllerne. Tilmed fortæller den ene at hun bruger høreapparater, men at sengen ryster. Den anden fortæller, at hun slet ikke kan bruge sin terrasse mere. Min simple undersøgelse underbygges af talrige beretninger refereret i medierne. Se fx

https://ing.dk/artikel/saadan-lyder-de-irriterende-lavfrekvente-stoejkilder-173578

Hvis jeg er tvunget til at blive på min farm, fordi ingen vil købe den, er jeg nervøs for mit helbred. Den store danske undersøgelse i regi af kræftens bekæmpelse er ikke meget bevendt, fordi talmaterialet stammer fra før kæmpevindmøller blev opstillet. Tyske forskere har dog fundet klart bevis for at hjertet ikke tåler lavfrekvent vedvarende støj.

https://steigan.no/2018/10/31709/

Og i Wisconsin, USA har Byrådet i Greenbay forbudt kæmpevindmøller, pga helbredsmæssige gener som opstår op 10 km fra møllerne. https://www.michigancapitolconfidential.com/20690

Støjen er dog ikke min eneste anke. Se hvordan lyset inde i huset blinker, selv om man bor på landet, og ikke midt i et rødtlys kvarter. https://ing.dk/video/se-vindmollens-psykedeliske-diskotek-116838.

Selve synet af de snurrende energimaskiner kunne jeg nok bedre leve med såfremt jeg selv fik lidt igen, eller hvis fællesskabet stod for projektet. Men nej, kun en enkelt godsejer scorer hele kassen i pagt med bankerne og den magtfulde industri. Tilmed skal jeg leve med at strømprisen er højere, fordi fællesskabets skattekasse subsidierer alle kilowatt-timer som møllerne producerer. Jeg bliver fortalt at det er led i en grøn omstilling. Fint, men jeg har endnu til gode at se en oliebrønd eller et kulkraftværk blive lukket, fordi de er erstattet af såkaldt grøn energi. Det er i øvrigt ikke rimeligt at få uheldige borgere skal have sit liv vendt på hovedet, uden kompensation. Ingen af de borgere jeg snakkede med, har fået en krone i erstatning, selvom ejendomsværdien er faldet betragteligt. Mit gæt er at jeg mister en million i salgsværdi. Såfremt jeg havde belånt min ejendom maximalt, ville Totalkredit allerede have indfriet lånet.

Jeg forstår det godt, hvem vil købe en naturperle midt i et industrikvarter. Selvom jeg bor midt i skoven omgivet af vandhuller, er der forbavsende få myg og andre plager. Jeg tilskriver det en økologisk balance, hvor der fx er et fantastisk antal svaler, og andre fugle, men ikke mindst flagermus tager for sig af myg. I en simpel frekvensmåling af de flyvende pattedyr konstaterede min nabo syv forskellige arter, ud af de 15 som lever i Danmark. Dyrene orienterer sig ved ekkolokalisering og er selvfølgelig afhængig af forholdsvis stille omgivelser. Jeg frygter det kan være slut, idet vindmøllerne også afgiver højfrekvente lyde.

Vi ved at støjen fra vindmøller har forstyrret blandt andet mink, så jeg frygter selvfølgelig for mine dyr, men hvad med alle de vilde dyr? Jeg nægter at tro på, at de er upåvirkede, derfor regner jeg med at se færre rådyr og rovfugle.

I alt har jeg knoklet i over ti år for at renovere mit hus og plante træer, buske, vinstokke og anlægge køkkenhave. Som simpel bonde oplever jeg at ejendomsretten kun gælder for de virkelig store. Jeg er kraftigt provokeret af, at de tilmed bruger ufine metoder. Da endelig en forsker havde udviklet en metode til at måle støjen fra møllerne på en videnskabelig måde, blev han sørme fyret, efter pres fra vindmølleindustrien. http://www.forskeren.dk/bog-vindmoelleindustri-fyrede-aau-forsker/

https://www.berlingske.dk/samfund/korruption-en-by-i-rusland

Industrien vil hellere udregne hvilken støj møllerne afgiver. Det siger sig selv hvor let det så er at regne sig ned i decibel. Samme udregningsmetode har kræftens bekæmpelse brugt i den undersøgelse som flere politikere har sagt at de venter på.

Desværre frygter jeg at mange politikere, også i Guldborgsund byråd er påvirket af de store banker og folk med von i navnet. I min lille telefonundersøgelse, kom det frem at flere politikere blev truet på plads før den afgørende afstemning i Næstved kommune.

Jeg beder til at det ikke sker i Guldborgsund byråd. Hold fast i, at vindmøller skal ud på havet.

Med venlig hilsen

Flemming Rasmussen, 52 25 21 60

Annonce
Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen